22. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: Refunder forældrebetaling hvis der bliver konflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: Refunder forældrebetaling hvis der bliver konflikt
Debat Egedal - 24. april 2018 kl. 15:13
Af Byrådsmedlem for SF i Egedal Kommune Jens Skov skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: SF stiller forslag i Egedal Byråd om, at forældre til børn i dagpleje, 0-5 års dagtilbud, frokostordning, SFO, SFO 2 og klubtilbud får tilbagebetalt deres betaling fra første dag, hvis tilbuddet bliver lukket på grund af Kommunernes Landsforenings lockout.

Det gør SF fordi, Den konservative Børne- og Socialminister Mai Mercados ministerium har oplyst: »Som udgangspunkt kan kommunerne ikke opkræve forældrebetaling for en plads i et dagtilbud, når institutionerne er lukkede og pædagogerne sendt hjem.

Når afgørelsen skal træffes kan kommunerne eksempelvis lægge vægt på, om omkostningerne ved at gennemføre en eventuel prisnedsættelse eller tilbagebetaling står i »væsentligt misforhold« til størrelsen på tilbagebetalingen.«

SF mener ikke, det er tilbagebetalingens størrelse, men princippet om, at man ikke skal betale for en serviceydelse/vare, som man ikke får, som skal være gældende. Derfor skal alle have tilbagebetalt ud fra et ligebehandlingsprincip, uanset hvor lille beløbet måtte være.

Eksempelvis:
»På forsyningsområdet tilbagebetales ned til én kubikmeter vand, på el, gas og fjernvarme er det samme tilfældet, uanset beløbets størrelse. Tilsvarende gælder handel på nettet og andre steder, her har forbrugeren ret til tilbagebetaling uanset beløbets størrelse, når varen ikke leveres.«

Kommunen har samlet set en større besparelse på deres andel, derfor er der ikke belæg for at antage, at omkostningerne ved at gennemføre en eventuel prisnedsættelse eller tilbagebetaling står i »væsentligt misforhold« til størrelsen på tilbagebetalingen.

Udgiften til tilbagebetalingen finansieres uden problemer af mindreudgiften på driften af de omhandlende servicetilbud.