20. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ros for tiltrængt løft af børneområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ros for tiltrængt løft af børneområdet
Debat Egedal - 02. november 2017 kl. 16:48
Af Faglig sekretær i BUPL Nordsjælland Annette Bisgaard skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: I budgettet for 2018-21 har politikerne i Egedal netop vedtaget at tildele 0-5 års området otte millioner kroner i 2018 og i alt 11 millioner kroner, når budgettet er fuldt indfaset. Det svarer til knap 30 fuldtidspædagoger mere i Egedals vuggestuer og børnehaver.

I BUPL Nordsjælland er vi glade for dette første og store skridt på vejen mod en genopretning af kvaliteten i Egedals tilbud til de mindste borgere og deres familier. Politikerne skal have ros for at have lyttet til forældre og pædagoger og for at have modet til at erkende, at børnene i Egedal har behov for bedre rammer i daginstitutionerne.

I foråret 2017 svarede 92 procent af pædagogerne på 0-5 års området i Egedal, at de på en tilfældig dag oplevede at stå alene med den samlede børnegruppe på gennemsnitligt 17 børn.

Og Egedal har i flere år været blandt de dårligst placerede kommuner i Nordsjælland, når det kommer til den økonomiske prioritering af børne- og ungeområdet.

Investeringen i vores børn er en investering i vores fremtid. Vi ved fra forskningen, at daginstitutioner af høj kvalitet har en væsentlig positiv betydning for børns udvikling. Børnene bliver klogere og socialt mere velfungerende.

På samme måde er det alment anerkendt, at en tidlig indsats er vigtig for at skabe en positiv social arv. Ofte ser vi, at børn, der har gået i institutioner af høj kvalitet, har mindre behov for specialundervisning. Ligesom studier peger på, at børnene senere får længere uddannelser, bedre jobs og en sundere livsstil. Så en god normering og andelen af uddannede pædagoger betyder noget.

Om et par uger skal vi stemme ved kommunalvalget. Valgdebatten er fyldt med politiske ambitioner for børne- og ungeområdet i Egedal. I BUPL Nordsjælland ser vi frem til det videre samarbejde med politikerne om en langsigtet plan for genopretningen af børne- og ungeområdet - også i årene efter valget!