19. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Respektløs topstyring i Egedal Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Respektløs topstyring i Egedal Kommune
Debat Egedal - 18. december 2018 kl. 10:43
Af bestyrelsesmedlem SF-Egedal Jacob Andrup, Gefionsvej 6, 3650 Ølstykke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: På byrådsmøde den 19.12.2018 skal et forslag om afskaffelse af forældres mulighed for at passe deres småbørn i hjemmet med tilskud.

Tilskud til pasning af egne børn kan gives fra det tidspunkt, hvor barnet kan tilbydes en plads i et dagtilbud for en periode på minimum otte uger og maksimalt et år og kan højst udgøre 85 procent af den billigste nettodriftsudgift i et dagtilbud til samme aldersgruppe i kommunen.

Med det stigende børnetal er dette en billig måde at øge antallet af dagtilbudspladser på. Hvis man afskaffer muligheden af pasning i hjemmet med tilskud, vil det medføre dagtilbudsplads i næsten 100 procent af sagerne, idet kun de absolut mest velhavende vil have råd til at passe deres børn hjemme uden tilskud. Det viser erfaringer fra dengang, man nedsatte/afskaffede tilskuddet til forældreorlov. SF stemmer imod forringelsen.

At sammenligne Egedal med København og Århus er absurd, boligmassen og befolkningen er vidt forskellig. Hvis forældrene vælger pasning, kommer besparelsen ikke, men der kommer en større udgift, og den bliver endnu større, hvis der er holdt søskende hjemme, som også skal have en plads.

Det er også bekymrende, at Karsten Søndergård ikke respekterer byrådets egen styrelsesvedtægt, men sætter sagen direkte på dagsordenen i Økonomiudvalg og Byråd, uden forudgående behandling i Familieudvalget, som er tillagt kompetencen.

Det er åbenbart ny stil med Karsten Søndergaard som borgmester, at der handles udenom fagudvalg.

Han benyttede også borgmesterens ret efter Styrelseslovens § 31a stk. 2 den 16.8.2018, da han indkaldte til drøftelse af Brøndum og Fliess rapporten, med sagsfremstillingen: »Borgmesteren har indkaldt Planudvalget, Familieudvalget og Skoleudvalget til en samlet drøftelse af denne sag som er af fælles interesse.«

Karsten Søndergård mente åbenbart ikke, at problemer med genhusning af foreninger og biblioteksdrift var af fælles interesse i et omfang, så Kultur og Erhvervsudvalget også skulle indkaldes.

Det er udemokratisk topstyring og manglende respekt for fagudvalgene.