12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overflødigt arresthus ved Kildedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overflødigt arresthus ved Kildedal
Debat Egedal - 27. maj 2020 kl. 04:17
Af Grethe Helin, Solbærvangen 61, 2765 Smørum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Egedals Borgmester har tidligere udtalt ønsket om et 7-etagers P-hus ved Kildedal.

I Frederiksborg Amts Avis 19.5.2020 udtaler formanden for Teknik- og Miljø-udvalget, Bo Vesth : »Der er næsten 100 ledige P-pladser ved Kildedal. Der er sjældent over 20 parkerede biler på Kildedals cirka 100 parkeringspladser.«

Borgmesteren kæmper for at få et stort fængsel til Egedal.

Kriminalforsorgen har pt. en for stor kapacitet, og derfor er det nødvendigt at lukke pladser. Fire arresthuse lukker her i regionen.

Ifølge fængselsforbundets formand Kim Østerbye er det ærgerligt, at flere arresthuse må lukke. De har alle deres egen kultur og traditioner. Trist, at det er slut.

Ni sjællandske arresthuse er i spil til lukning. Thorkild Fogde forklarer, at det vil handle om arresthuse, der hører ind under den sikringskategori, som Kriminalforsorgen placerer som kategori 3. Sådanne kategori 3 arresthuse er der ni af på Sjælland. Det drejer sig om Roskilde (25 pladser), Ringsted( 17 pl.), Hillerød (20 pl.), Frederikssund (19 pl.), Holbæk (23 pl.), Kalundborg (15 pl.), Slagelse (29 pl.), Næstved (16 pl.) og Blegdammen i København.

Slagelse er en moderne arbejdsplads, som leverer sikkerhed og relationsarbejde og har 100 års jubilæum 6. juli.

Kalundborg Arrest skal have opgraderet sikkerheden, og derfor lukker arresten midlertidigt i to måneder i forbindelse med montering af det nye sikkerhedsudstyr. Ifølge Peter Rask er der behov for ny teknologi og forbedret sikkerhedsudstyr.

Ringsted Arrest risikerer lukning, men først, når den nye er opført. Borgmesteren er ked af det, hvis den lukkes, da man så mister arbejdspladser.

Køge har 48 pladser. Herstedvester 138 lukkede pladser + 20 halvåbne. Helsingør Arrest 69 pladser. Sorø Ting- og Arresthus lukker efter 150 år.

På Sydsjælland er betjente i chok. De skal flytte arbejdsplads. Der lukkes flere arresthuse på Sydsjælland og Lolland Falster.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?