14. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omsorg og værdighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsorg og værdighed
Debat Egedal - 13. november 2017 kl. 06:14
Af Socialdemokrater, Formand for og medlem af Social- og sundhedsudvalget i Egedal Kommune Vicky Holst Rasmussen og Marianne Røgen skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Egedal: Udsatte mennesker - børn, unge eller voksne - skal høres og ses. De skal sikres indflydelse på eget liv - være medbestemmende i deres liv.

Pårørende skal støttes og hjælpes som en naturlig del af de berørtes liv. Frivillige er et godt supplement til omsorg og aktiviteter, men må aldrig erstatte professionel omsorg og pleje.

Tid til tæt kontakt mellem borgerne og fagpersonale, tid til nærhed i jobbet, til gavn for borgene og medarbejderne er vital.

Vi ønsker at skaffe tid tilbage til medarbejderne.

Unødigt bureaukrati skal ikke skal være årsag til manglende omsorg. Normeringerne på vores plejecentre har nået bunden. Manglende medarbejderressourcer en af de store udfordringer.

Fremover skal vi sikre, at personalet kan give en værdig omsorg og pleje, og bruge deres store faglighed på, at de ældre får en værdig alderdom

Stigningen i demenssygdomme skal imødegås, bl.a. ved at det nye plejecenter kan rumme både aldersdemens men også borgere, der grundet en psykisk lidelse har brug for professionel pleje. Vi skal tænke pleje og pædagogik sammen. Vi skal tænke tværfagligt.

Opgaven er stor og mangfoldig. Både at sikre investeringerne i vores børns fremtid og, lige så vigtigt, investeringerne i et værdigt liv for ældre, handicappede og udsatte.