26. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomisk situation er alvorlig men ikke kritisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomisk situation er alvorlig men ikke kritisk
Debat Egedal - 06. september 2019 kl. 11:50
Af borgmester Karsten Søndergaard (V), Egedal Kommune

Debat
Egedal: Som borger i Egedal - og ikke mindst som borgmester - bliver jeg ærlig talt skuffet over det billede, som SF forsøger at tegne af kommunens økonomiske situation. Egedal Kommune er på ingen måde på vej til at blive sat under administration.

Tværtimod er vi en kommune, som med et økonomisk ansvarligt byråd i spidsen tager vores økonomiske situation alvorligt - men uden på nogen måde at gå i panik. I Egedal er vi langt fra at blive sat under administration. Der sker kun, hvis kommunekassen er tom. Og det er den langt fra - vores gennemsnitslikviditet i kommunen ligger aktuelt i omegnen af 350 millioner kroner, og det placerer os faktisk i den bedste tredjedel af landets kommuner.

Men det er rigtigt, at vores økonomi er udfordret. Det gælder for alle kommuner, og skyldes blandt andet, at befolkningssammensætningen ændrer sig, fordi vi alle bliver ældre. Derfor besluttede byrådet - dog uden stemmer fra SF - allerede sidste år en 10-årig investeringsplan. Planen skal sikre, at vi kan vedligeholde og udbygge vores bygninger, at vi kan udvikle vores byer, arbejde med kreative læringsfællesskaber på vores skoler, og fortsat have gode løsninger på vores plejeboliger og botilbud.

Alt dette kræver finansiering. Og den finansiering skal vi hvert år i forbindelse med vores budgetforhandlinger holde fast i.

Jeg vil gerne være med til, at vi sammen er ambitiøse på vores kommunes og vores borgeres vegne. Det fortjener vi alle. Derfor skal vi også prioritere de borgernære områder. Vi skal turde sætte høje mål for alle de områder, der betyder noget for borgernes hverdag i vores kommune.

Derfor glæder jeg mig også til de kommende budgetforhandlinger med alle byrådets partier. Jeg er helt sikker på, at vi har en fælles forståelse for, at vores økonomiske situation fortjener at blive taget alvorligt. Det gør den i alle landets kommuner, her er Egedal ikke anderledes. Jeg håber også på, at vi alle kan samles om at prioritere vores midler til gavn for vores borgere - det fortjener vi alle.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?