6. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal vi ikke tegne et skønmaleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal vi ikke tegne et skønmaleri
Debat Egedal - 10. november 2019 kl. 23:20
Af Ulrik John Nielsen, Uafhængigt medlem af Egedal Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Der må og skal politisk og økonomisk fokus på normeringer. Efter at have læst seneste indlæg fra borgmester Karsten Søndergaard om, at vores børn er det vigtigste, vi har. Ja, det er det.

Jeg er helt enig i, at vi har superdygtige og engagerede pædagoger og pædagogmedhjælpere i Egedals institutioner. Og med stor respekt for at borgmesteren har været på rundtur til alle institutioner, besøg der er varslet på forhånd og hvor alt sættes ind på den gode oplevelse for sådanne besøg, er det nok ikke retvisende på den virkelige dagligdag.

Du skriver, at vi havde gode budgetforhandlinger. Ja, det havde vi. Jeg manglede dog langt mere fokus fra flertallet på normeringer. Én »ekstra flyverpædagog« er ikke meget! Rigtigt, at vi i budgettet var enige om, at hvis der kommer penge fra regeringen, skal disse gå ubeskåret til normeringer. Der er vi enige, hvis der kommer penge, er det en gratis omgang.

Hvad hvis der ikke gør?

Jeg havde drømt om, at vi politisk på tværs af partierne ville have meget mere fokus på den genopretningsplan, som er virkelig nødvendig i Egedal. Alle børn har brug for voksenkontakt og omsorg, at blive talt med, trøstet, hjulpet og så videre.

Som vist i seneste dokumentar på TV halter det rigtigt mange steder til stor sorg og frustrationer for forældrene. Pædagogerne går hjem med stress og en følelse af ikke at slå til. Man taler om en stigning i diagnoser blandt børn og unge på grund af for tidlig adskillelse fra primært omsorgspersoner. Vi skulle jo nødig tabe de næste generationer på gulvet. De skal jo føre samfundet videre.

I flere kommuner landet over har man indført hjemmepasning. Noget jeg er ked af, at vi i Egedal afskaffede sidste år. Hjemmepasning er for mange familier en rigtig god måde at styrke deres barns videre liv, specielt for de børn der er født for tidligt, og for dem der er sensitive eller har andre udfordringer tidligt i livet.

Hjemmepasning er en eminent måde at styrke børnene på. En styrkelse, der kan vise sig at være økonomisk rettidig omhu på den lange bane.

Jeg vil fortsat kæmpe for bedre forhold i Egedals institutioner og mere fokus på dette område, og at få genindført hjemmepasning som et alternativ til institutioner, ligesom at dagplejen burde styrkes igen i Egedal.