6. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mayday - lad os redde det lokale erhvervsliv mens vi kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mayday - lad os redde det lokale erhvervsliv mens vi kan
Debat Egedal - 19. marts 2020 kl. 11:40
Af Mikkel Davidsen, på vegne af bestyrelsen i Egedal Erhverv, Gokstadvej 15, 3650 Ølstykke:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Coronakrisen og myndighedernes massive - og fornuftige! - tiltag i vores samfund har en række meget uheldige bivirkninger for vores små, lokale virksomheder.

Mange oplever allerede nu voldsomme fald i omsætningen og massive tab af kunder, og der er blandt virksomhederne en stigende frygt for fyringer, lukninger og konkurser.

Selv om Folketinget har kastet redningskranse ud til erhvervslivet og flere er på vej, så er der stadig mange lokale erhvervsdrivende, som er voldsomt presset på grund af coronasituationen.

Her er det vigtigt at huske på, at Egedals erhvervsliv rummer et stort antal soloselvstændige og personligt ejede virksomheder og butikker, der for manges vedkommende IKKE er økonomisk polstrede til at modstå uger eller måneder med kæmpe fald i indtjeningen.

Det er din massør, din tøjbutik, din zoneterapeut, din bager, din coach, din håndværker, din cykelhandler, din frisør, dit favorit-madsted og dit fitnesscenter, der risikerer at synke til bunds.

Den dårlige nyhed er altså, at coronavirussen har slået et stort hul i bunden af skibet, og at vandet er begyndt at fosse ind. Den gode nyhed er, at vi i fællesskab kan holde skuden oven vande.

Men det kræver, at vi handler nu!

Egedal Kommune har allerede arbejdshandskerne på og er godt i gang med at implementere forskellige tiltag, der kan hjælpe erhvervslivet - blandt andet på baggrund af vores anbefalinger.

Vi vil også sende en appel til udlejerne af Egedals forskellige erhvervslokaler og butikker. Vi opfordrer jer til at nedsætte huslejen i de kommende måneder - måske endda sløjfe den helt. Det vil koste noget på kort sigt, men I vil få betalingsdygtige og meget taknemmelige lejere på den lange bane!

Så kommer vi til borgerne i Egedal. I er helt centrale, når det kommer til de erhvervsdrivendes ve og vel. Vi opfordrer jer til at:

o Fortsætte med at købe lokalt på forsvarlig vis - det er vigtigere nu end nogensinde før.

o Købe et gavekort hos din lokale behandler, butik osv. - indløs det senere.

o Handle online hos de lokale webshops - ikke de internationale.

o Bestille takeaway hos de lokale madsteder - tjek oversigten på voresegedal.dk.

o Undlade at kræve penge tilbage for gavekort eller et fitnessabonnement, du ikke kan bruge pt.

Det er afgørende, at vi støtter op nu med konkrete handlinger - for de erhvervsdrivende i Egedal og for sammenhængskraften i vores lokalsamfund.