16. februar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manipulation eller bare inkompetance?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manipulation eller bare inkompetance?
Debat Egedal - 11. september 2018 kl. 14:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Poul Nielson, Lupinhaven 27, 2765 Smørum:

FAA's referat 1. september af budgetseminaret bestyrker billedet af en beslutningsproces i Egedal Kommune præget af en borgmester, der gemmer sig bag de ledende embedsmænd, som så skridt for skridt fører processen fremad. Det, der mangler, er en forudgående principiel politisk afklaring af de centrale prioriteringer.

Først får vi (FAA 24. august) at vide fra borgmesteren, at den plan fra konsulentfirmaet Brøndum & Fliess, der opfattes som et oplæg til nedlæggelse af selvstændige biblioteker og kulturhuse, ikke er lavet af kommunen, og at »de kan skrive, hvad de vil i den, og den er ikke politisk behandlet«.

Karsten Søndergaard sagde videre: »Nu får vi forelagt rapporten og hører, hvad de har af tanker om det, og så skal vi lave en politisk behandling og se, hvad der er muligt, og hvad der ikke er muligt«. Men i FAA's referat af kommunaldirektør Lars Wilms' fremlæggelse på budgetseminaret hedder det: »533 millioner af de 1,3 milliarder skal bruges til at realisere Brøndum & Fliess planen om Kreative Læringsfællesskaber og Multifunktionelle kvadratmeter, som Lars Wilms kalder KLM2«.

Skridt for skridt lister man sig frem mod et mål, der ikke er taget politisk stilling til. Det er da muligt, at der i kommunens opgavebeskrivelse til konsulentfirmaet lå noget, der kunne ligne politiske retningslinjer (dog modsagt af borgmesteren, der har bedyret, at »der ikke er censur i Egedal Kommune«), men pointen er jo, at »KLM2« nu omtales som noget, der er en kendsgerning allerede inden den bredere diskussion om prioriteringerne i 10 års planen for kommunens anlægsinvesteringer går i gang.

Og à propos økonomichefen Simon Vibilds manende udtryk om at turde »sætte vores baller på kogepladen« er det nok et berettiget spørgsmål, om det virkelig skulle forholde sig sådan, at kommunens ledende embedsmænd fører sig frem med en sådan autoritet uden at have fået dækning fra deres chef borgmesteren?