15. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Luftige planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luftige planer
Debat Egedal - 24. april 2020 kl. 05:30
Af Grethe Helin, Solbærvangen 61, Smørum

Debat
Egedal: Det store flertal i Folketinget har vedtaget, at vi frem mod 2030 skal reducere CO2-udslippet med 70 procent. Det lyder jo meget godt.

Men når man så læser borgmesterens ønske om kæmpefængsel i Egedal, løber det koldt ned ad ryggen. Først skulle der være 200 kriminelle. Så blev tallet øget til 300/400. Hvor ender det ? Slutter vi med landets største fængsel ?

Vil borgmester og byråd gerne kunne prale med det ? Der skal angiveligt lukkes 7-8 fængsler. Det vil jo give meget mere bilkørsel, når alle skal køres til Egedal i stedet for at blive kørt til det nærmeste fængsel som hidtil. Ud over de cirka 56.000 fangetransporter til og fra området, kommer der besøgendeog+ personale.. Det bliver et trafikknudepunkt med meget støj.

I 2018 anbefalede WHO at sænke grænseværdien for vejstøj til 53 dB, fordi støj over det niveau virker stærkt generende. Men Danmark vil ikke følge anbefalingerne (Ingeniøren 13.3.2020 ). Beboerne i og omkring 750.000 boliger udsættes i dag for så megen vejstøj, at det øger faren for blodpropper, diabetes og andre hjerte-kar-sygdomme. Ifølge WHO's undersøgelse vil omkring 15 procent af befolkningen være stærkt generet ved en grænseværdi på 60 dB ( Danmarks ønske).

DR 27.3.2020 Når der skal bygges stort i Danmark, kommer arbejdskraften oftest fra udlandet. Østeuropæiske arbejdere. Der er cirka 17.000 byggefolk i Danmark. Sandsynligheden for at bygning af et kæmpefængsel vil give lokal beskæftigelse er derfor ringe.

Borgmesteren har andre luftige planer. Et syv-etagers P-hus. Ifølge professor Jesper Jespersen, Roskilde Universitet, blive coronakrisen meget værre end finanskrisen, så måske skulle man begynde at tænke over, hvor pengene skal komme fra.

Byrådet rejser til Horsens for at se det lokale fængsel.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?