28. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Loyalitet - en bøjelig målestok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Loyalitet - en bøjelig målestok
Debat Egedal - 14. oktober 2018 kl. 16:14
Af Uafhængigt byrådsmedlem i Egedal Byråd Ulrik John Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Gruppeformanden for Venstres gruppe i Egedal har i en pressemeddelelse hæftet prædikatet illoyal på mig. Det kan jeg ikke lade stå uimodsagt.

Efter flere opfordringer i 2017 fra vores tidligere borgmester Willy Eliasen om at stille op for Venstre, sagde jeg til sidst ja.

Og ja. Jeg var smigret og også stolt efter mange år som medlem af Venstre. Jeg skulle være med til at løfte partiet i Ganløse/Slagslunde. Og man må indrømme, at jeg fik løftet opgaven. Det gik faktisk godt og meget bedre, end man havde regnet med. Man havde fået en gøgeunge i reden.

Den nye kom susende indenom med et hav af personlige stemmer især fra Ganløse/Slagslunde, baseret på en stærk og professionel valgkamp. Et så stort antal venstrestemmer var ikke kommet i hus uden min valgkamp, og var medvirkende til at borgmesteren lige netop kunne fortsætte fire år mere.

Som nyt byrådsmedlem i Egedal mødte jeg fra første dag velvilje og imødekommenhed fra øvrige partier i byrådet, men omvendt en vis skepsis fra Venstregruppen.

Jeg måtte presse hårdt på for i det hele taget at få udvalgsposter. Man forventede indirekte, at jeg skulle være stemmefyld ved afstemninger. Tiden gik, og jeg følte mig stadig sat udenfor. Ingen særlig venlighed og imødekommenhed fra de erfarne, herunder »Generalen«, som jeg havde forventet meget mere af.

Da jeg formastede mig til at holde fast ved mine valgløfter, startede gruppepresset. »Der er lang tid til næste valg«, »folk glemmer hurtigt« o.s.v. Da man ikke kunne tryne mig til at makke ret, startede man at samle »illoyale« (læs: afvigende) holdninger sammen. Jeg skulle »ud«.

Og da jeg ved en uheldig fortalelse ved byrådsmødet i onsdags kom til at sætte en ordstilling forkert sammen omkring partiet, havde man lige det, man havde ventet på. Den afgørende ting til at hæfte prædikatet »illoyal« på mig og smide mig ud det parti, jeg har været medlem af i mange år.

Loyalitet er i mine øjne noget, man optjener og gør sig fortjent til gennem oprigtighed, tillid, ærlighed og frem for alt - godt lederskab, og slet ikke opnår ved at tryne andres meninger.

Jeg vil fortsat stemme V ved Folketingsvalg. Venstre er i mit hjerte, eksklusion eller ej, og det er i øvrigt ikke partiet, der har smidt mig ud, men min tidligere byrådsgruppe.

Jeg fortsætter og holder de løfter, jeg har givet.