21. oktober 2021
Morten Marstrand roser Stig Bundgaards indsats med bevarelsen af Stenløse Å. Arkivfoto
Morten Marstrand roser Stig Bundgaards indsats med bevarelsen af Stenløse Å. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Stig har kæmpet for Stenløse Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Stig har kæmpet for Stenløse Å

"I fem år har Stig Bundgaard kæmpet for at bevarer åen i dens nuværende forløb igennem Stenløse by," skriver Morten Leonhardt Marstrand, byrådskandidat for Lokallisten Ny Egedal

Debat Egedal - 11. oktober 2021 kl. 09:55
Af Morten Leonhardt Marstrand, byrådskandidat for Lokallisten Ny Egedal

Lokallisten Ny Egedal Stig Bundgaard, formand for foreningen Bevar Stenløse Å, har modtaget en fornem hæderspris for sit dedikerede arbejde om bevarelsen af Stenløse Å.

Danske Banks 150 års Jubilæums pris. I 5 år har han kæmpet for at bevarer åen i dens nuværende forløb igennem Stenløse by. Dette er gjort med hjerteblod for byens borgere, dyrelivet, naturen og ikke mindst den havørred stamme der er i åen som reproducerer sig selv og er en vigtig del af det fundament af havørreder der er i Roskilde fjord samt Isefjorden.

Han er fra start af blevet bakket op af Christian og Hatla Johnsen og bestyrelsen i foreningen Bevar Stenløse. Foreningen har i dag 1500 medlemmer. Danmarks sportfiskerforbund, Fishing Zealand, DN og mange andre organisationer bakker ham op i hans utrættelige arbejde for åen.

Projektet viser hvad lokal borgerinddragelse kan gøre for et lokalsamfund og hvilket sammenhold der opstår i følgevandet på dette. Stig har i kølvandet på hele sagen om Stenløse å valgt at stille op til KV som kandidat for Lokallisten Nye Egedal for at kunne præge kommunen i den rigtige retning for at få en bredere grøn profil der samtidig er bæredygtig og går ind under de #17 verdensmål.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?