2. august 2021
Bjarne Larsen, formand for Egedal Seniorråd, skriver om lyskrydset Frederikssundsvej/Ring Syd og Dronning Ingrids Vej. Privatfoto
Bjarne Larsen, formand for Egedal Seniorråd, skriver om lyskrydset Frederikssundsvej/Ring Syd og Dronning Ingrids Vej. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Opfølgning på farligt lyskryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Opfølgning på farligt lyskryds

Bjarne Larsen, formand for Egedal Seniorråd, skriver et læserbrev om lyskrydset Frederikssundsvej/Ring Syd/Dronning Ingrids Vej

Debat Egedal - 14. juli 2021 kl. 10:00
Af Bjarne Larsen, formand for Egedal Seniorråd

Tilbage i marts skrev jeg et åbent brev til Egedal Kommune og Nordsjællands Politi - samt Tilgængelighedsudvalget i Egedal.

Brevet handlede om lyskrydset Frederikssundsvej/Ring Syd/Dronning Ingrids Vej, der er et farligt lyskryds for især ældre borgere at krydse i fodgængerfeltet.

Der er grønt for fodgængere i så kort tid, at det er meget svært at nå over inden for tiden. Det er især krydsningen af den firesporede Frederikssundsvej inklusive svingbaner for biler, der er problemet.

Det bliver heller ikke bedre af, at de kørende biler i en del tilfælde ikke overholder vigepligten for fodgængere, der er gået ud i fodgængerfelter for grønt. Derudover er der også en del biler, der kører over for gult. Også en enkelt for rødt.

Nu er der monteret en "hemmelig knap" i lyskrydset - det er en boks med en knap til gangbesværede. Det er den lille sølvknap, der sidder i bunden af den blå boks. Vejdirektoratet ønsker ikke at sætte et mærke på, der oplyser om knappen, da de er bange for at alle så vælger, hvilket kan give kødannelse på Fr.sundsvej. Knappen giver fem sekunder mere tid.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?