21. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Hurtige og kloge, nye institutionspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Hurtige og kloge, nye institutionspladser
Debat Egedal - 16. september 2021 kl. 10:26
Af Niels Lindhardt Johansen, Byrådsmedlem, Lokallisten Ny Egedal

Debat
Egedal: Der mangler akut daginstitutionspladser i Ganløse og Smørum. Nogle vil løse det med pavilloner. Andre vil løse det med såkaldte institutionsbusser med sovepladser etc. eller kombinationer heraf. Dyre løsninger, der ikke skaber de mest optimale forhold for børnene, forældrene og også meget vigtigt for pædagogerne.

Jeg vil løse det ved, at der i Liselund i Ganløse og på Søagerskolen i Smørum etableres to midlertidige daginstitutioner, indtil der er blevet skabt permanente udvidelser i Ganløse og bygget en ny helt daginstitution i Smørum. Det er en billigere løsning, selvom der selvfølgelig skal investeres i inventar, og der skal sikres gode toiletforhold mm. Det er ikke gratis, men det er billigere end pavilloner.

Der er ledige lokaler på Liselund, og der er ledige lokaler på Søagerskolen. Vil det ikke være naturligt, at Egedal Kommune først anvendes ledige lokaler, før man investerer i nye pavilloner? Vil det ikke være naturligt at skabe de bedste vilkår i vores daginstitutioner?

Hvorfor skal vi gøre der mere besværligt end nødvendigt?

Nogle vil måske sige, at det vil udsætte salgene af Liselund og Søagerskolen. Ja, så længe, der er dagsinstitution, kan et salg ikke gennemføres. Men så bliver der også bedre tid til at tænke sig om i byrådet. Tænke, om de aktuelle planer for de to ejendomme nu også er de rigtigste.

Det vigtigste er dog, at vi med mit forslag løser et akut behov for daginstitutionspladser på en klog, nem, hurtig, fornuftig og økonomisk ansvarlig måde. Det skylder vi alle borgere i Egedal, både småbørnsforældre og de øvrige borgere.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?