24. oktober 2021
"Vores børn skal have gode rammer, rammer som de kan trives i, og vi skal helst undgå alt for mange hovsaløsninger," skriver Rikke Mortensen, der også berører Liselund i Ganløse.
"Vores børn skal have gode rammer, rammer som de kan trives i, og vi skal helst undgå alt for mange hovsaløsninger," skriver Rikke Mortensen, der også berører Liselund i Ganløse.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Ganløse - en fugl i hånden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Ganløse - en fugl i hånden

"Der er ikke bred politisk opbakning til at ombygge Liselund til daginstitution, ligesom Ganløse Foreningshus har kæmpet en brav kamp for at lave Liselund om til foreningshus," skriver Rikke Mortensen i dette læserbrev

Debat Egedal - 24. september 2021 kl. 15:18
Af Rikke Mortensen, byrådsmedlem og spidskandidat Radikale Venstre

Er bedre end 10 på taget. Vi kan ikke bruge Liselund til at løse det akutte pasningsbehov i Ganløse. Dels så mangler vi pasningskapacitet nu ligesom huset ikke er i en stand, som egner sig til vuggestuebørn.

Der er ikke bred politisk opbakning til at ombygge Liselund til daginstitution, ligesom Ganløse Foreningshus har kæmpet en brav kamp for at lave Liselund om til foreningshus.

Jeg arbejder ihærdigt for en pavillonløsning i tilknytning til Hvidehøj og Møllehøj for at løse vores udfordringer her og nu, og så vil jeg gerne på den lidt længere bane, og hvis børnetallene foreskriver det, se på en mere permanent løsning i Ganløse.

Vores børn skal have gode rammer, rammer som de kan trives i, og vi skal helst undgå alt for mange hovsa løsninger. Der var ikke opbakning til daginstitutionsbusser hverken fra medarbejdere eller forældre. Pavillonløsningen kan være ganske udemærket i en periode, hvor der er pres på kapaciteten, så længe den får en god tilknytning til en eksisterende institution og den i øvrigt indrettes til formålet.

Vi valgte sidste år at udvide Hvidehøj i Ganløse, den ombygning er nu i fuld gang. Det vi ikke vidste den gang var at børnetallet ville vokse endnu mere end, det som lå i prognoserne. Vi taler om en COVID effekt, der er flere fødsler og måske også lidt udskiftning mere i parcelhusene, børnefamilierne er søgt ud af København. Vi havde sidste sommer mulighed for at vælge en endnu større udvidelse af Hvidehøj end den, som blev besluttet, men fik den gang at vide at den mellemløsning som blev valgt var alt rigeligt i mange år frem. Det har vist sig ikke at holde stik.

Så lad os nu stå sammen om at finde en god løsning til Ganløse snarest muligt og ja det politiske maskineri maler alt alt for langsomt. Og så må vi bagefter se på om, der skal arbejdes på en mere permanent udvidelse af pladskapaciteten i byen.

Liselund skal være foreningshus, og jeg glæder mig afsindigt til at se huset få liv og sjæl igen til gavn for byen og dens borgere.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?