18. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Egedal Kommune og idrætsforeningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Egedal Kommune og idrætsforeningerne
Debat Egedal - 12. oktober 2021 kl. 13:05
Af Claus Bruncke, spidskandidat for Nye Borgerlige, Engvej 85, Ølstykke:

For 3. gang har Danmarks Idrætsforbund barslet med en diger rapport - eller rette sagt undersøgelse, der belyser landets kommuners evne til og interesse i at understøtte idrætsforeningerne. Rapporten er på hele 108 sider, så der er ikke mange sten, der ikke er vendt. Konklusionerne opgøres i en historisk, en tematisk og en samlet rangering.

Byrådet vil sikkert læse den med stor interesse - hvorefter de vil forbigå den i rungende tavshed. Undersøgelsen giver os nemlig det lidet flatterende resultat, at Egedal Kommune - af landets 98 kommuner - er den næstdårligste til at understøtte idrætslivet ! I 2013 lå vi på en 75.plads - i 2017 var vi rutsjet ned på en 91. plads, og nu her i 2021 ligger vi altså på en solid 92. plads. Hvor ambitiøst er det ?

Ironisk nok kommer undersøgelsen på et tidspunkt, hvor støvet knapt har lagt sig efter det nylige fakkeloptog, der var en udløber af, at det halve af idrætsklubberne desperat mangler haltid og altså er delvist amputerede i deres muligheder for at dyrke deres idræt. Den uskønne og hovsaprægede planlægning af afviklingen af to store skoler gør endvidere skydeklubben hjemløs, hvilket koster mange millioner kr., som muligvis vil være spildte, idet den tilbudte erstatningsfacilitet simpelthen er for ringe og sandsynligvis vil medføre stort medlemsfrafald. Følgen af dette er ikke svær at forudse.

Og hvad gør vi så ? Det er Nye Borgerliges mening, at salgsudbuddet af Toftehøjskolegrunden - og muligvis også Søagergrunden - bør stoppes. Nye Borgerlige er opmærksomme på, at det vil koste i omegnen af 500.000,- kroner at stoppe udbuddet, men den sum er et greb i lommen for Egedal Kommune. I øvrigt vil den komme flerfold igen med fornyet og grundig omtanke - og lidt godt købmandskab. Der er flere muligheder, som har været belyst flere gange. Man kunne nøjes med at sælge noget af grunden og lade Skydeklubben ligge. Man kunne renovere helt eller delvist og spare opførelse af nye institutioner. Tilligemed slap man for at skulle finde eller opføre nye gymnastiksale eller haller. Det helt optimale valg kræver større faglig indsigt end vi hos Nye Borgerlige for nærværende har, men det er helt oplagt, at sagerne bør sendes til hjørnespark for at skaffe den fornødne ro og tid til nye tilbundsgående undersøgelser.

Og lad os da så få gjort noget ved den 92. plads!

Rejser du til udlandet i år?