25. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad ikke badestedet ved Buresø forfalde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad ikke badestedet ved Buresø forfalde
Debat Egedal - 16. maj 2018 kl. 15:21
Af Eigil og Annalisa Tams, Egetoften 11, 3660 Stenløse, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ingen badebro. Mon der kommer nogen?

Der mangler sand på arealet ned til søen. Er det sparet væk?

Strandkanten er sumpet, sort og ulækker, og den første del af badet er dækket med smågrene. Hvem er ansvarlig for oprensning af søen ved badestedet?

Uanset om Buresø er privatejet eller ej, uanset om lejeudgiften til Mørdrupgård for opsætning af broen er steget til 60.000 kr. og uanset om Frederikssund og Allerød kommuner har trukket sig fra samarbejdet omkring lejen, så er det i Egedal kommunes interesse, at badestedet ikke forfalder.

Kommunen har adgang til et unikt sted med smuk natur, picnic og grill pladser med naturlig adgang til en ren sø med fin sandbund. Men det kræver vedligeholdelse, også af søen og adgangen til denne.

Vi ved, at Egedal Kommune forhandler med Mørdrupgård om lejeudgiften. Men lad ikke diskussionen vare for længe. Det er nu, det er sommer, og det er nødvendigt med nyt sand og oprensning af søen og strandbredden.

Det vil være et stort savn at undvære broen med al den aktivitet, som broen er ramme om. Men en ren søbred og søkant samt lækkert sand vil i det mindste bremse forfaldet og fastholde stedet som et attraktivt område også for de badende.

Om der kommer en ny bro eller den gamle skal repareres må være en diskussion, som kommunen snart må afslutte med sig selv. Diskussionen med Mørdrupgård må også kunne afsluttes snarest.

Det må f.eks. være muligt at finde et kompromis, hvor kommunen for sit lejemål kan kræve noget til gengæld, nemlig at søen oprenses af ejeren. Sandet og broen må vel fortsat være en opgave for kommunen, der ejer arealet ned til søen og for Hede Danmark, der har fået overdraget driften af de grønne områder.

Under alle omstændigheder: Hold nu op med at diskutere og find penge på budgettet til at fastholde Buresøs helt unikke karakter. Find løsninger, som alle kan leve med.

Og find eventuelt foreninger, som vil give støtte til formået, søg fonde om ekstra penge, søg hjælp fra frivillige borgere eller landsbylaugene. Der må være muligheder.

Alternativt: Lad brugerne betale for brugen af søen f.eks. ved at opkræve et beløb for adgang til Buresø, hvis kommunen altså synes, den kan være det bekendt og ikke kan finde andre løsninger. Stedet må bare ikke forfalde!