29. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvalitet i pasning handler om familiens behov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvalitet i pasning handler om familiens behov
Debat Egedal - 18. september 2020 kl. 05:16
Af byrådsmedlem Helle Anna Elisabeth Nielsen, Lokallisten Ny Egedal

Debat
Egedal: Det skal være en mulighed for alle at trække sig lidt tilbage i de år, hvor børnenes tid er vigtigst, og deres udvikling sker mest intenst, hvor familien er i skabelse og kræver rigtigt mange ressourcer. Prisen for børn og samfund, når familierne går i stykker, er meget høje. Prisen for samfundet, når børn og voksne kommer i mistrivsel og ikke udvikles optimalt, har vi aldrig regnet på. Men prisen for at hjemmepasse sit barn kontra dele-passe det med andre børn i en institution er relativt lille. Så det er ganske enkelt en god forretning, at vi som byråd bakker op om borgernes ønske om hjemmepasning.

Vi har dels ikke har plads nok i flere af vores dagpasningstilbud, og dels har vi svært ved at rekruttere pædagoger nok. Dette er et stigende problem på landsplan og en af grundene til, at den nu lovfæstede minimumsnormering bliver faset langsomt ind.

Historien her i Egedal viser os, at ordningen med hjemmepasning ikke har den helt store tilslutning. Få kvinder og mænd er villige til at vælge hjemmepasning frem for udepasning. Tilskuddet til hjemmepasningen er meget lille og set med kommunekassens øjne væsentligt billigere. Pengene, vi lader følge barnet, skal bruges til at ansætte personale. Og så er det bedste for barnet også heldigvis i mange tilfælde det naturlige - nemlig eksperterne i barnet - mor og far!

Hvis vi vil give alle lige muligheder, skal vi også have et differentieret pasningstilbud - fordi alle ikke er ens. Vi har forskellige behov. Og netop derfor skal der være forskellige tilbud, der møder os der, hvor vi er som familier og som individer. Børnenes tarv i at være i en tryg og god ramme for deres udvikling skal vi sørge for. Hvad enten det er hjemme hos mor, i en vuggestue eller en dagpleje skal det være styrende, hvad der samlet set er bedst for barnet.

Derfor har vi i Lokallisten Ny Egedal stillet forslag til dette års budget om at genindføre hjemmepasningsordningen, skabe flere dagplejepladser og styrke normeringerne nu og her i vores børnehaver og vuggestuer.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?