14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kultur - mere eller mindre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kultur - mere eller mindre?
Debat Egedal - 30. juli 2017 kl. 13:02
Af Næstformand og byrådskandidat for SF Per Gudmundsen skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: I Egedal kommune har vi heldigvis et rigt kulturelt liv. Nok mere på grund af de mange engagerede borgere end på grund af store kommunale bevillinger. Byrådet har dog sat nogle rammer op i form af bygninger og tilbud, som vi alle så kan bygge videre på.

I SF mener vi, at et rigt kulturliv er en del af et godt hverdagsliv. Derfor skal kommunen prioritere kulturen højt gennem anlæggelse og vedligeholdelse af egnede lokaler og udearealer, så både det organiserede og det mere spontane kulturliv får de bedste betingelser.

Vi har fra start støttet op om Stenløse Kulturhus som det brugerstyrede, dynamiske og kreative kultursted, hvor borgerne selv står for de mangfoldige aktiviteter. Tilsvarende vil vi støtte op om Græstedgård, som fortsat skal være Ølstykkes kulturelle samlingssted for foreningslivet.

Det er et must for SF at bevare og udvikle de fire nuværende folkebiblioteker. Frem for at centralisere biblioteksvæsenet til få lokaliteter ser vi hellere en udvidelse til også nogle af de mindre lokal-samfund, hvor en tilknytning til skolebibliotekerne kan være en mulighed.

Et mangfoldigt kulturliv vil også kunne tiltrække borgere og virksomheder til kommunen. Derfor bør kulturens væresteder ikke indskrænkes, men tværtimod udvides.