18. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen har lyst til at spare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen har lyst til at spare
Debat Egedal - 26. september 2018 kl. 14:36
Af Ricky Kofoed-Madsen, Egernvej 5, 3650 Ølstykke, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Nu skal vi desværre til det igen. Der skal findes penge på det kommunale budget.

Vi helt almindelige borgere undrer os. Hvorfor skal der nu spares igen? Det gjorde vi også sidste år, året før og så videre. Denne runde besparelser bliver samtidigt krydret med en rapport om »Nye læringsfælleskaber« eller oversat til dansk »Hvordan sparer vi penge på at udnytte bygningerne bedre«.

Generelle besparelser og udsigten til lukning af skoler og flytning af institutioner skaber selvsagt debat både til borgermøder og specielt på de sociale medier.

Alle, der på en eller anden måde har udsigt til at blive ramt negativt, gør selvfølgelig alt, hvad de kan for at fremkomme med argumenter for, hvorfor det lige præcis på DERES lille område ikke er muligt at spare. Dette har jeg meget stor forståelse og respekt for. At man kæmper for det, man tror på.

En rapport fra et eksternt firma bliver stemplet som utroværdig. Ikke fordi man nødvendigvis har andre fakta eller baggrundsinformation. Men mest af alt fordi konklusionen ikke passer med ens verdensbillede.

Enig i, at der sikkert er ting i rapporten, der ikke er undersøgt til bunds, Og der er sikkert forudsætninger, der måske har forandret sig. Men rapporten kan alligevel god benyttes som inspirationskatalog og som debatoplæg. Hvis vi ikke gør det, er vi endnu mere til grin. Så har vi jo spildt endnu en omgang penge på en konsulentrapport.

Der, hvor det begynder at gå rigtigt galt er, når man ikke vil forholde sig til FAKTA og resten af virkeligheden.

Fakta er, at udgifterne er højere end indtægterne. Fakta er, at der skal findes penge

Når man ikke vil acceptere besparelser og omlægninger på ens eget lille område, så må det mindste, vi andre kan forlange, være, at man er villig til en åben og fordomsfri debat om alternativer. At vi hjælper hinanden med at finde besparelser, der hvor det gør MINDST ondt. At sætte sig med korslagte arme og bare sig NEJ, hjælper hverken en selv eller resten af Egedal.

Faktum er, at ingen har lyst til at spare. Så lad os hjælpe hinanden. Både for dig og for Egedal.