22. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke-uddannede er et problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke-uddannede er et problem
Debat Egedal - 19. marts 2016 kl. 12:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jens Holst, Hyldekær 55, 2765 Smørum, skriver

Debat
Karsten Søndergaard ignorerer et alvorligt problem Som svar på Egedal Lærerkreds' indlæg om ikke-uddannede lærere i Egedal forsøger Venstres byrådsmedlem og formand for børne- og skoleudvalget Karsten Søndergaard at nedtone et yderst alvorligt problem.

Lidt over 12 procent af alle lærere i kommunen har ingen læreruddannelse. Et af de højeste tal sammenlignet med andre kommuner.

Hans argumentation er: sådan er det i alle kommuner. Samtidig kommer han også med et noget løst postulat: Vi kan ikke lide de ikke-læreruddannede. Hvor har han dog det fra? De indgår såmænd på lige fod med alle de andre kolleger. Længere er den ikke.

Ved at ansætte ikke-uddannede lærere tror Karsten Søndergaard, at man tilmed lever bedre op til forventningen om en ny og anderledes skoledag, sådan som skolereformen har lagt op til. Det var vist ikke lige det, som Antorini tænkte på, da reformen trådte i kraft.

De mange ikke-uddannede lærere er et tydeligt tegn på, at de læreruddannede vælger andre græsgange, for eksempel Ballerup, hvor gennemsnitslønnen lige for tiden er cirka 4000 kroner højere i snit pr. måned.

Med Karsten Søndergaard i spidsen for Børne- og Skoleudvalget står skolerne i Egedal meget dårligt rustede til de svære udfordringer, vi står over for i den nære fremtid. Han nægter simpelthen at lytte til de mennesker, der dagligt har fingrene i bolledejen. Jeg opfordrer Karsten Søndergaard til at overveje at gå af som formand for udvalget. Det blokerer for et godt samarbejde og vil sætte udviklingen på skoleområdet flere år tilbage. Det er der bare ikke råd til.