18. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvordan kan en af de rigeste kommuner levere så dårligt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan kan en af de rigeste kommuner levere så dårligt?
Debat Egedal - 31. december 2018 kl. 05:37
Af Anders Larsen, Det radikale Venstre, Æblevangen 23, 2765 Smørum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Egedal er en rig kommune. Vi ligger tæt på toppen med hensyn til udskrivningsgrundlag. Vi er i 2017 nummer 10 blandt de 98 kommuner

.
Mange af de kommuner, der ligger i top 10 med hensyn til udskrivningsgrundlag - den økonomiske superliga - ligger også i top 10, når det drejer sig om borgernes tilfredshed og borgernes villighed til at anbefale kommunen til andre. Det drejer sig om Allerød, Rudersdal, Gentofte, Frederiksberg og Furesø ifølge den såkaldte EPSI-rating.

EPSI-rating bygger på et spinkelt grundlag 7500 telefoninterview. Med 98 kommuner giver det i gennemsnit cirka 75 svar pr. kommune. Ikke mange og for flere kommuner har EPSI da heller ikke offentliggjort resultatet.

Med hensyn til om undersøgelsen viser et korrekt billede kan man også for Egedal se om 2016-undersøgelsen giver samme billede som 2017-undersøgelsen. 2017-undersøgelsen blev offentliggjort i 2018. Og det gør den.

Med hensyn til borgernes tilfredshed ligger Egedal i bunden i begge undersøgelser. Egedal er simpelthen et særtilfælde:

Egedal er i superligaen med hensyn til indtægtsgrundlag, men en middelmådig serieklub når det drejer sig om borgeroplevet service.

Der er brug for en fordumsfri drøftelse af, hvordan det kan gå så galt. Er det borgerne, der er helt galt afmarcheret? Eller er serviceniveauet bare ringe på trods af, at Egedal ligger i superligaen med hensyn til finansieringsmuligheder?

Når vi radikale til tider forholder os kritisk til Egedal, afspejler det altså virkeligheden: Den oplevede virkelighed eller den faktiske.

Men sendebuddet, der kommer med de dårlige nyheder, er ofte upopulær.