22. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gør Egedal demensvenlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gør Egedal demensvenlig
Debat Egedal - 13. november 2017 kl. 05:35
Af Flemming Ignjatovic, Alzheimerforeningen i Egedal, Safirvej 26, 3650 Ølstykke skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Egedal: I Den Nationale Demenshandlingsplan 2025 opfordrer Folketinget kommunerne til at lave en lokal demensstrategi, der beskriver, hvad kommunen agter at gøre for familier med demens.

Når Egedal forhåbentlig snart skal udarbejde sin demensstrategi, håber jeg inderligt, at man inddrager mennesker med demens i arbejdet. Eller endnu bedre, at man opretter en kommunal tænketank bestående af demente, pårørende og fagpersoner. En sådan tænketank kunne komme med mange input til en strategiplan, for eksempel at rådgive om, at plejehjem ikke skal bygges i flere etager, og at demensramte familier i Egedal bør have en fast kontaktperson fra kommunen, der følger familien hele vejen fra den første mistanke til den allersidste stund. Også i den periode, hvor den demensramte måtte være på plejehjem.

Inden man sætter sit kryds, er det naturligt at kigge lidt på de valgmanifester, vi p.t. får ind ad døren. Det er imidlertid meget sparsomt, hvad der skrives om demens og især bemærker jeg en valgavis på hele på 12 sider, hvor der kun er levnet sølle seks linjer til demensområdet.

Så tænk grundigt over hvor I sætter jeres kryds, hvis I vil have et demensvenligt byråd.