23. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjern forhindringerne for privatskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjern forhindringerne for privatskolen
Debat Egedal - 24. juni 2020 kl. 05:11
Af Linda Christensen, Emilsvej 56, 3650 Ølstykke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: »Det handler om børnene«. Sådan indleder vores borgmester seneste udmelding omkring Ølstykke Privatskole.

Karsten henviser til at privatskolen skal fremvise et konkret byggeprojekt for Spejderengen, men bestyrelsesformanden Johan Hahn melder promte retur, at de til dato stadig ikke kan få oplyst de vigtige detaljer, der skal bruges for netop at udarbejdet sådan et projekt.

Hvis politikerne er så villige til at hjælpe skolen, som de giver udtryk for i medierne, hvorfor så dette tovtrækkeri? Hvorfor må den enkelte borger ikke selv vælge, hvad de mener er bedst for deres barn? Kunne det tænkes, at politikerne har andre planer med de børn og ikke mindst de penge, som følger med?

I en artikel fra 2018 https://www.folkeskolen.dk/640165/nye-tal-kommuner-kan-spare-penge-naar-en-friskole-afloeser-en-folkeskole fremgår det, at en kommune kan spare ved at nedlægge en lille folkeskole til en friskole. Dette kan, som jeg ser det, ikke oversættes til den nuværende situation i Egedal. Her er kommunen i gang med at lave større skoler for Ølstykke. Kunne det tænkes at nogle politikere derfor har en skjult agenda om, at børnene (og pengene) følger med til Hampeland og Maglehøj, som de ikke ønsker at sige højt?

På Ølstykke Privatskoles hjemmesidde fremgår det, at der er 564 forhåndstilmeldinger. Uden at kende givende regler på området, antager jeg, at dette er en betydelig pose penge, kommunen står til at miste til deres kommuneskoler. Ikke populært hvis man er social demokrat. Dertil kommer, hvis Ølstykke privatskole faktisk bliver en så stor succes som Stenløse privatskole, så vil det beløb blive endnu større.

Det viser i min mening et tydelig økonomisk incitament for, at nogle politikere dybest set ikke ønske,r privatskolen skal lykkes. Jeg antager, det er dårlig politik at melde ud at økonomien styrer beslutningerne. Tankevækkende hvis vi har politikere, som taler med to tunger.

Hvorfor kan man fra politisk hånd ikke se den styrke, privatskolen kunne blive. En skole, som er drevet op fra bunden af forældre og ildsjæle fra lokalområdet, som er med til at biddrage fagligt og socialt med deres skole og arrangementer. Det kunne blive et trækplaster for kommunen i kampen om at få børnefamilierne til Egedal kommune. Et godt tillæg til kommunen, hvis politikerne tillader det.

Min opfordring til Karsten, Ib og alle modvillige politikere: Lyt til jeres borgere, fjern forhindringerne og lad os komme videre, så det vigtigste - netop børnene - kan få en god skolestart i 2020.

Har debatten om sexisme taget overhånd?