26. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et kedeligt mønster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et kedeligt mønster
Debat Egedal - 29. august 2018 kl. 15:53
Af Poul Nielson, Lupinhaven 27, 2765 Smørum, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Der tegner sig et kedeligt mønster for beslutningsprocesserne i Egedal kommune. Borgmesteren gemmer sig bag den ene konsulentrapport efter den anden. Senest med rapporten fra Brøndum & Fliess, som indeholder forslag om at sammenlægge biblioteket og Pædagogisk Læringscenter i Ganløse. Reaktionen på kritikken om nedlæggelsen af biblioteket er meget illustrerende for hans manglende evne/vilje til åbent at vedstå en politik:

V-Borgmester Karsten Søndergaards første kommentar er, »at der ikke er censur i Egedal Kommune«.

- Det er ikke kommunen, der har lavet rapporten . Det er Brøndum & Fliess, og de kan skrive, hvad de vil i den, og den er ikke politisk behandlet«.

Skal vi betale konsulenter for at finde ud af dette? Er det virkelig for svært for vore lokale folkevalgte at tage stilling til dette? Og hvorfor i alverden afsporer borgmesteren diskussionen, som om dette handler om ytringsfrihed. Det er da ikke censur, hvis kommunens politiske ledelse har en mening om noget. Problemet er selve fremgangsmåden, der også i denne sag ligner et forsøg på at luske sig frem gennem beslutningsprocessen.

Borgmesteren slutter sådan: »- Det her gør vi for at kunne skabe noget bedre for vores børn og unge«. Der er da en ren »Goddag mand, økseskaft!«.