20. september 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egedal vildleder om lave adminstrationsudgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egedal vildleder om lave adminstrationsudgifter
Debat Egedal - 06. september 2017 kl. 14:24
Af Radikal kandidat til byrådet Anders Larsen, Æblevangen 23, 2765 Smørum, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: I disse budgetlægningstider er der mange tal i spil. Jeg synes at nøgletal er interessante og har derfor læst de nyeste analyser.

Jeg oplevede, at der var et misforhold mellem formuleringerne i Egedals præsentation af resultaterne og de faktiske tal. Så jeg checkede og blev lidt trist til mode.

Egedals vildledende udlægning af tallene (alle kursiveringer i det følgende er mine).

Under overskriften: »Færre udgifter til administrative medarbejdere«, skriver Egedal: »Ved første øjekast ser udgiftsniveauet for administrationen ud til at ligge cirka 14 millioner kroner højere end sammenlignelige kommuner«, men årsagen er formentlig, skriver KORA, »at kommunen - til forskel fra andre kommuner - har valgt at centralisere en række områder. Det er eksempelvis områder som regnskab, forsikring, it og hele kommunens bygningsrådgivning«.

Videre skriver Egedal: »Blev Egedal Kommunes administration alene målt på udgifterne til medarbejdere, decentrale ledere og administrative chefer, som andre kommuner ofte gør, ville kommunens udgiftsniveau ligge under niveauet for de sammenlignelige kommuner«.

VIVE (Det Nationale Forsknings - og Analysecenter for Velfærd) er kilden til ovenstående.

Men i VIVE/KORAs rapport står noget andet: »Målt i hele kroner er det særligt udgifterne til folkeskole, administration, voksne med særlige behov samt børn og unge med særlige behov, som ligger på et højere udgiftsniveau end i de mest sammenlignelige kommuner. I sammenligning med andre kommuner har Egedal Kommune omvendt et relativt lavt udgiftsniveau på børnepasningsområdet og på ældreområdet. En supplerende analyse, hvori der også inddrages personalebaserede oplysninger om det administrative ressourceforbrug ......., viser at Egedal Kommunes administrative personaleforbrug ligger tæt på sammenligningsgruppens«.

Denne analyse fra VIVE, som kommunen refererer til, kan således ikke bruges som grundlag for en overskrift: Færre udgifter til administrative medarbejdere.

Er det en lille fodfejl af yngste medarbejder i økonomisk forvaltning? En journalist ,der skriver det, som han/hun regner med, kommunaldirektøren vil se? Eller er det et bevidst forsøg på at vildlede politikere og borgere, så eventuelle tanker om besparelser går en anden vej end administrationens?

Egedal skylder en rigtig god forklaring på, hvor overskriften: »Færre udgifter til administrative medarbejdere« kommer fra.