4. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Detailhandlen har brug for visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Detailhandlen har brug for visioner
Debat Egedal - 04. september 2019 kl. 14:49
Af Ulrik John Nielsen, uafhængigt byrådsmedlem i Egedal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Den 15. august blev der holdt borgermøde på Egedal Rådhus om detailhandlen i Egedal Kommune. Jeg ved ikke, om jeg var den eneste, der sad og følte det som et hult drøn! Der var absolut intet nyt!

Der blev fremlagt en rapport, der intet nyt kom med. Jeg er sikker på, at vi kunne have hørt det samme, hvis vi havde spurgt centerforeningen.

Rema 1000 i Ølstykke vil gerne udvide og har udset sig en passende grund til dette formål, hvor der er plads til at parkere. Dette forslag er et stort ønske fra mange borgere i Ølstykke.

Det ene udelukker jo ikke det andet. Vi kan stadig fokusere på midtbyen. I stedet vil man hellere holde fast i nogle planer og visioner, der har ligget de sidste 12 år. Men hvilke planer? Hvis man virkelig vil en udvikling af Ølstykke, må man også handle ikke kun snakke og intet sker. Det har de sidste år meget svært at drive detailhandel, da kunderne handler på nettet. Analyser og rapporter hjælper ikke detailhandlen.

Alligevel fastholder borgmesteren og et par andre politikere, der sad i panelet, krampagtigt, at det må Rema 1000 ikke, for politikerne i byrådet har på et byrådsseminar i starten af byrådsperioden bestemt, at man kun vil fokusere på Ølstykkes bymidte. Et seminar hvor jeg tænkte, at vi tog nogle beslutninger med ført hånd.

Vi fik ikke at vide, at for eksempel Rema 1000 kunne tænke sig at opføre en stor flot butik et andet sted?

Ølstykke Bymidte er der gennem årene postet rigtigt mange penge i, alligevel har der været butiksdød og store udskiftninger i lokalerne, hvilket er ærgerligt for borgerne.

Jeg driver selv på 23. år eget virksomhed/detailbutik og ved, at alfa og omega er, at der er ordentlige p-forhold og at kunderne handler lokalt.

Vi befinder os snart i år 2020, så det ville være mere passende at tænke frem og ikke tilbage. Hvorfor bruge masser af penge på dyre rapporter, der intet nyt kommer med, og som er fuldstændig uden visioner.

Lad os spørge borgerne og erhvervslivet, hvad de ønsker, og hvad de ser af muligheder for at puste liv i midtbyen og lad os så arbejde for det og ikke hænge fast i, at det vil vi ikke, hvilket er spild af gode skattekroner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?