10. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der skal tages højde for følgevirkninger af hal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal tages højde for følgevirkninger af hal
Debat Egedal - 10. marts 2020 kl. 06:03
Af borgmester Karsten Søndergaard (V), Egedal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Kære Frederik Hausner Petersen - Ledøje-Smørum Tennis

Egedal Kommune er stadig i dialog med investorerne om at finde plads til en ny tennishal i området. Men ting, som kan virke ligetil, tager tid og kan være mere komplekse end først antaget.

I sager som den om tennishallen i Smørum, har vi at gøre med et område, som allerede er bebygget. Ser man på Smørum idrætsområde med overordnede briller, er det derfor vigtigt, at vi også forholder os til, hvordan en ny hal på bedst mulig vis kan spille sammen med det eksisterende miljø, så der skabes synergi mellem hallen og de andre faciliteter i området. Vi kan derfor ikke bare sige »her er et område, gør hvad I vil«.

Når man bygger nyt i et etableret område, er der en række problematikker, man skal tage hånd om for at sikre, at der ikke opstår gener for områdets øvrige brugere.

F.eks. skal der tages højde for afvanding, så vi ikke pludselig står i en situation, hvor fodboldbanerne bliver ekstra våde fordi tennishallens tag afvander direkte ned på fodboldbanen. Der skal også være parkeringspladser til den nye hal. Området har allerede parkeringsudfordringer, som situationen er i dag. Derfor kan vi ikke bare opføre en ny hal uden at imødekomme de følgevirkninger, den vil have.

Alle disse følgevirkninger prøver vi at tage hånd om i samarbejde med investorerne, og det er klart, at der fra at have en god ide og en stor pose penge går noget tid inden planerne konkretiseres i et realiserbart byggeri.

Når man vil bygge en hal, er der, som du kan høre, en hel del omkostninger, og hvis man som bygherrer ikke har taget højde for f.eks. parkering, afvanding og terrænregulering, så kan det hurtigt vise sig, at byggeriet bliver dyrere end forventet. Vi gør derfor meget ud af at sikre, at investorer har så oplyst et grundlag at vurdere mulighederne ud fra.

Du nævner også, at en entreprenør har tilbudt kommunen at bygge en gratis hal. Der er jo ikke tale om en gave til kommunen, men om et privat og kommercielt projekt. Det støtter vi op om. Men når vi sælger en grund til en privat investor, er vi forpligtede til at opkræve markedsprisen for grunden. Det må vi ikke fravige. Det har derfor aldrig været på tale at sælge grunden for én krone. Jeg synes det er ærgerligt, at du kommer med fejlagtige oplysninger i dit læserbrev.