17. april 2021
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad alle 10-årige plante et træ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad alle 10-årige plante et træ
Debat Egedal - 03. marts 2021 kl. 14:07
Af Niels Lindhardt Johansen, K-byrådsmedlem, Egedal Kommune

Debat
Egedal: Egedal skal være en grøn kommune. Egedal Kommune har i sin strategi om biodiversitet forpligtet sig til at bevare, udvikle og genskabe kommunens naturområder. Der er delt frøposer ud, som alle borgerne kan anvende til et blomstrende flor til sommer. Det glæder vi os til at se.

Vi kan dog også gøre det med at plante træer. Jeg har et godt forslag til, hvordan vi kan etablere flere områder med træer. Samtidig kan vi gøre bevidstheden om naturbeskyttelse og bæredygtighed højere på skolerne.

FN's verdensmål nr. 15 omhandler netop at beskytte, genoprette og støtte bæredygtig brug af økosystemer på land. Dette indebærer plantning af træer og skovrejsning.

Forslaget er, at alle i det år, hvor de fylder 10 år får mulighed for at plante et træ. Det kunne med fordel ske på træets dag (skovens dag), der hvert år er i marts.

Der er godt 600 børn i Egedal på hver årgang. Det vil sige, at Egedal Kommune med dette forslag hvert år vil plante 600 nye træer. De vil dække et areal, der svarer til cirka to til tre fodboldbaner.

Udgiften vil kunne holdes under 100.000 kr., og det vil kunne findes på det grønne budget.

Med forslaget får vi hvert år en hel elevårgang, der vil være ambassadører for den grønne udvikling, og alle vil have sit helt personlige træ.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?