1. august 2021
Babyer står i kø til pasning i Egedal Kommune. Foto: Jens Wollesen
Babyer står i kø til pasning i Egedal Kommune. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kære byråd - har I tabt overblikket?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kære byråd - har I tabt overblikket?
Debat Egedal - 21. juni 2021 kl. 12:16
Af Allan Vendelbo, Nørrekærvej 5, 3660 Stenløse

Debat
Egedal: Lige pludselig i april konstaterer Byrådet, at der i 2022 vil være næsten 100 flere børnehavebørn end i 2021. Der vil også være 23 flere vuggestuebørn. Forklaringen er angiveligt blandt andet, at flere borgere er flyttet til kommunen.

Byrådet har bevidst satset på at være en udbygningskommune med betydeligt boligbyggeri i Smørum, Stenløse og Egedal By. Og det har naturligvis konsekvenser.

For de fleste vil det være naturligt at flere boliger også medføre behov for flere pladser i daginstitutioner. Så hvorfor dukker denne »overraskelse« op nu?

Den umiddelbare konsekvens af »overraskelsen« bliver let, at der gribes til »hovsa løsninger« og det er der,da også noget, der tyder på, sker nu.

For eksempel har Famielieudvalget besluttet, at Bavnehøj i Slagslunde skal ombygges til en integreret institution, som i stor udstrækning skal optage børn fra Ganløse. Hertil kommer, at Stjernehuset skal optage tre vuggestuegrupper hen over efteråret. Det bygger blandt andet på en meget optimistisk vurdering nemlig, at de større børn kan anvende Bavnehøj fra oktober 2021.

Bavnehøj har tidligere været anvendt som flygtningebolig, så der skal nok bygges lidt om. Kan det nås til oktober 2021? Næppe. Opgaven med ombygning skal udbydes til håndværkere, de indkomne tilbud skal vurderes, der skal indgås kontrakt med de respektive firmaer og nåh ja, der er jo også lige en sommerferie midt i det hele. Kære familieudvalg - tror I virkelig på, at Bavnehøj er klar til ibrugtagning 1. oktober 2021?

Frem for at satse på urealistiske modeller bør I lytte til forældrene - de foreslår pavillionløsninger, så Ganløsebørnene kan blive i Ganløse, og Stjernehuset fortsat kan tilbyde gode rammer for børnene.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?