18. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad er kommunalpolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad er kommunalpolitik
Debat Egedal - 12. oktober 2021 kl. 13:52
Af Af LA-kandidater Bendt Tranekær, Tranekærvej 7, Ølstykke, Thomas Nestler, Lillevang 1, Ølstykke, Christian Estrup. Kildebækken 20, Stenløse, og Aksel Tarras Madsen, Kornvænget 16, Stenløse

Af LA-kandidater Bendt Tranekær, Tranekærvej 7, Ølstykke, Thomas Nestler, Lillevang 1, Ølstykke, Christian Estrup. Kildebækken 20, Stenløse, og Aksel Tarras Madsen, Kornvænget 16, Stenløse

Lokalpolitik er med fokus på at få løst opgaver. Ikke de store linjer som på Christiansborg, men lokalpolitik har stor betydning for mange borgeres hverdag. Forenklet sagt, har Christiansborg sat rammerne for lokalpolitikeren, lokalpolitikken går så ud på at udfyldes disse rammer - og her betyder det noget efter hvilke kompas du styrer.

I LA har vi et liberal kompas det peger i retning af mindre formynderi og større frihed til den enkelte, hurtig og effektiv sagsbehandling, valgfrihed for borgeren.

Kommunal administration skal se muligheder og være løsningsorienteret. Embedsmændene er til for borgerne, det er ikke omvendt.

For LA har det være vigtigt at få fjernet dækningsafgiften, der blot er en kommunal selskabsskat, den halveres i 2022 og forsvinder i 2023. Det skal være attraktivt at drive erhverv i Egedal.

Infrastrukturen er vigtig, derfor har LA støttet de tiltag der forbedrer infrastruktur.

Alle partier ønsker at løfte plejehjem og ældreplejen.

I LA vil vi arbejde for øget konkurrence også på velfærdsydelserne. Det vil gavne borgeren. Private plejehjem, daginstitutioner -og skoler vil være til gavn for Egedal. LA er tilhænger af private initiativer og støtter sådanne initiativer.

Indbyggertallet i Egedal stiger, det er positivt, men det betyder også øget pres på daginstitutioner, skoler og plejehjem og alt derimellem. Det skal der tages højde for. Det er det fokus, der er i Egedals 10-årige investeringsplan.

LA har fokus på kommunens økonomi, der skal forblive god også i de kommende år. Derfor skal der ikke loves dyre initiativer til KV21.

LA har fokus på, at kommunen skal forvalte skatteindtægterne med respekt overfor borgerne. Derfor skal der konstant være fokus på at drive kommunen effektivt. Private virksomheder skærer konstant i omkostningerne, det skal kommunens administration også gøre.

LA er løsningsorienteret, med respekt for skatteborgernes penge.

Rejser du til udlandet i år?