22. september 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Et svigt af vore medmennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Et svigt af vore medmennesker
Debat Egedal - 02. august 2021 kl. 13:58

Af Johan-Benjamin Spendrup Hahn, Valmuevej 32, 3650 Ølstykke

Debat
Egedal: »Verdens bedste hverdag« er sloganet, som flertallet i byrådet vil have os til at tro på, er gældende for Egedals borgere.

Men med de mange svigt af medmennesker med særlige behov, må jeg konstatere, at det med verdens bedste hverdag ikke gælder dem eller deres pårørende.

Samfundet bør bedømmes på, hvordan vi behandler dem, der har mest brug for vores hjælp. Antallet af klagesager og (u)menneskelige historier, vidner om en forfejlet politik og ledelse.

Hvordan kan vi behandle dem, der har allermest brug for hjælp, med manglende respekt og manglende vilje til at give dem og deres pårørende en så normal hverdag som muligt?

Jeg kender en del der har været i »kærlig behandling« hos Egedal Kommune og indtrykket er, at man skal have et enormt overskud og menneskelige ressourcer for at få den fornødne hjælp. Det, som oftest mangles, når man skal have en hverdag til at fungere, hvis man selv eller ens nærmeste har særlige behov.

Hvis socialrådgivernes rolle er reduceret til at finde det tilbud, der giver den laveste omkostning for kommunekassen, så er de ikke rådgivere, men sat i verden for at optimere deres arbejdsgivers økonomi.

På den baggrund har jeg fuld forståelse for, at mange indenfor det sociale område vælger andre græsgange, hvis de ikke kan få lov til at udføre den opgave, som de brænder for.

Tilbage til det med en »så normal hverdag som muligt«. Det er ofte det, som de berørte ønsker: at de kan give menneskelig værdi til de sociale relationer, de er i, og kan bidrage på job, uddannelse og andre tilbud på så lige fod med alle andre som muligt.

Når vi kan give de berørte familie normaliteten tilbage, får vi velfungerende mennesker i Egedal. Hvis vi sender dem ud i endeløse tilbud eller lægger sagerne i bunken, så ender vi med svingdør på rådhuset og nedslidte familier, som bruger energien på kommunen i stedet for at bruge energien på at være hele mennesker.

Lad os få skabt en kultur, hvor det handler om at hjælpe mennesker, der er kommet i en situation, som de ikke selv kan håndtere.

Det vil med stor sandsynlighed koste ekstra til at begynde med - med mindre personaleomsætning kombineret med tidligere og bedre støtte, tror jeg på, at det på sigt vil være en gevinst for kommunekassen. Vigtigst af alt, vil det være en kæmpe lettelse for de berørte medmennesker.

Synes du, at kommunen er der for dig?