21. april 2021
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Et godt sted at bo...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Et godt sted at bo...
Debat Egedal - 01. marts 2021 kl. 10:22

Af Marianne Bjerre og Peder Schmidt, Rolandsgården, Knardrupvej 43, Knardrup, 3660 Stenløse

Debat
Ganløse: Lad ikke private investorer eller spekulanter spille lokalt borgerinitiativ ud mod hinanden.

Fremtiden for Liselund stuehuset i Ganløse bymidte skal snart besluttes af byrådet i Egedal. Skal det være centrum for privat ejendomskompleks - eller skal det være samlingssted for beboere, foreninger og aktiviteter af alle slags?

Hvad er det der skaber et godt sted at bo?

Vi har igennem lang tid mærket, hvad det vil sige at være alene. Være isoleret fra hinanden og fra den glæde, energi og sammenhold det gir at kunne udfolde sig i fællesskabet.

Coronaen og isolationen har givet os nye perspektiver for livet.

Liselund er det fødte sted at skabe rammer for fællesaktiviteter på dette centrale sted i Ganløse.

Der er borgere, som står og tripper for at overtage huset, og frivillige, som vil deltage i fælles arbejde for at skabe et naturligt samlingssted.

Trivsel er ikke kun de vægge der er i egen bolig - det er langt mere. Det er engagement i et fælles borgerskab, hvor det at bidrage er lige så stor en glæde som at deltage.

Møllen i Ganløse er det flotteste eksempel på dette borgerdrevne fællesskab. Møllen kan desværre ikke rumme flere end de allerede involverede Møllevenners aktiviteter. Men eksemplet er forbilledligt og er et fantastisk aktiv for Ganløse.

Liselund repræsenterer en stor del af kulturhistorien i Ganløse.

Det er vigtigt at bevare og huske historien i de små bysamfund på landet. De fine byggerier, placeringen, Forten og Gadekæret, Møllen, Biblioteket og Rytterskolen er alle med til at tegne historien om Ganløse. Liselund hænger naturligt sammen med denne række af arkitektoniske perler i bymidten. Det er alle de ting, der til sammen får os til at være glade og stolte for vores lille by. Det er det, der får os til at engagere os i et fælles drive for at have det godt der, hvor vi bor.

Kære politikere: Lad nu ikke økonomi og kassetænkning være den afgørende faktor for Liselunds fremtid.

Stop den udbudsrunde for ejendommen, som I har varslet vil komme inden længe. Lad borgerne overtage bygningen på lempelige vilkår. Og lad så de mange frivillige hænder og ideer få lov at udfolde sig på den centrale lokalitet, så vi får Liselund som fælles aktivitetshus i vores by.

Så kan I glæde jer over sammen med lokalbefolkningen at have skabt rammer for: ET GODT STED AT BO.....

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?