31. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Der skal være pasningsmuligheder nok i både Ganløse og Slagslunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Der skal være pasningsmuligheder nok i både Ganløse og Slagslunde
Debat Egedal - 14. juni 2021 kl. 15:31
Af På vegne af områdebestyrelsen skriver Mette Peltre, Slagslunde Bygade 29, 3660 Stenløse

Debat
Slagslunde/Ganløse: Børnetallet i Ganløse og Slagslunde har vokseværk. Det sætter pres på pasningsmulighederne. Efter august forventes der at være otte børn i Slagslunde og 30 børn i Ganløse, der ikke er plads til.

Det er besluttet at renovere Bavnehøj i Slagslunde. Men hvilke børn skal passes i det nye hus? Administrationen har foreslået at samle storegrupperne i Bavnehøj, så der bliver plads i husene til de ekstra vuggestuebørn. Alternativt, skal Bavnehøj fungere som en integreret institution - reelt blot en udvidelse af Stjernehuset.

Forslaget om samling af storegrupperne har mødt stor modstand fra forældre i Ganløse af flere årsager: 1. Det vil være en stor logistisk udfordring for forældrene at aflevere børn i nabobyen væk fra eventuelle søskende i institution og skole. 2. Det vil bryde op i de trygge rammer, hvor børnene kender huset og personalet, og hvor søskende og venskaber på tværs af alder kan lege sammen. 3. Man har valgt at bo i Ganløse med den formodning, at ens børn kan blive passet i nærmiljøet.

På baggrund heraf har områdebestyrelsen kontaktet Rikke Mortensen og Lasse Nørreskov (Familieudvalget). Som alternativt forslag har vi stillet, at der skal laves udvidelser BÅDE i Slagslunde og Ganløse. På sigt ønsker vi en ny institution i Ganløse. For nu foreslår vi, at der indkøbes pavilloner til storegrupperne, der opstilles i umiddelbar nærhed af institutionerne.

Familieudvalget har 10.6. besluttet, at Bavnehøj skal bruges som integreret institution. Der er ikke taget nogen beslutning om udvidelser i Ganløse. I områdebestyrelsen er vi meget nervøse for, at der ikke sker mere i Ganløse nu. Det betyder, at når alt er optaget i Ganløse fra august, vil ALLE nye børn blive opskrevet i Stjernehuset - også børn med søskende i en Ganløse-institution.

Det er en fuldstændig uholdbar løsning! Vi har tidligere set, at når Ganløse vuggestuebørn starter i Slagslunde, så flyttes de til Ganløse, så snart der er en ledig plads. Det betyder to gange indkørsel for børnene. Det er meget hårdt, ressourcekrævende og demotiverende for både børn, forældre og personale. Vi har allerede problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft -disse arbejdsvilkår vil gøre det endnu svagere.

Så kære politikere! Vi kan ikke vente på en beslutning efter sommerferien. Der skal indkøbes pavilloner og findes placering. Der skal ro på området nu, så forældre ved hvad de har i vente til efteråret, og så det nye personale, der skal ansættes, kan blive ansat i de rigtige institutioner under kendte vilkår.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?