11. maj 2021
Foto: Annemette Jensen
Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: At begå fejl er menneskeligt - at gentage dem er dumt!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: At begå fejl er menneskeligt - at gentage dem er dumt!
Debat Egedal - 04. maj 2021 kl. 08:53
Af Peter Andersen, Latyrushaven 75, 2765 Smørum

Debat
Egedal: Jeg følger interesseret debatten i Lokal- og Amtsavisen om lukning og salg af Søagerskolen. Som beboer tæt på Boesagerskolen har jeg fulgt diskussionen, da jeg for mere end 30 år siden havde børn på skolen, og i otte år var medlem af skolebestyrelsen og skolekommissionen.

Som bygningsingeniør var interessen, ud over det undervisningsmæssige, også det bygningsmæssige, især når vedligeholdelsesudgifterne var til diskussion.

Ledøje-Smørum var under voldsom udvikling, og indkøbsmulighederne - som nu - beskedne. Diskussionen på Boesagerskolen, opført 1972 med flade tage, lette og billige facadekonstruktioner, var i gang vedrørende skimmelsvamp og asbest m.v..Jeg foreslog politikerne (man var i modsætning til i dag tæt på byrådet) skolen solgt til en developer med det opdrag, at han med ny lokalplan udviklede skolen til en tidssvarende bymidte med forretninger/liberale erhverv, samt opførte en ny skole med en central placering i forhold til byudviklingen.

Jeg har med forundring læst beslutningen om at sælge Søagerskolen og renovere Boesagerskolen.

Rapporten »Det Kreative Læringsmiljø« indeholder forslag som:

- at ombygge Smørum Kulturhus til et læringsmiljø!

- flytte biblioteket til idrætsanlægget!

- ved behov for udvidelse til området øst for Smørum Parkvej (skole på begge sider af byens mest befærdede vej!!) .

Det er store udgifter til en rapport, som udtrykker salg af Søagerskolen og sammenlægning af 1200 elever på Boesagerskolen på et udokumenteret grundlag, vedrørende det bygningsmæssige og skolens fejlplacering p.t.

Jeg kunne ønske mig et svar på: ikke hvornår en ny skole i SmørumNedre skal bygges (det skal den før eller siden), men hvor en ny skole skal placeres?

På seneste byrådsmøde udtrykte et mindretal bekymring for de begrænsede muligheder for jord, når Søagerskolen først er solgt!

Ib Sørensen: »Når et flertal i 2018 har besluttet et salg og en ny lokalplan, så må det gennemføres.« En klogere partifælle udtalte for mange år siden: »Man har et standpunkt til man tager et nyt!«.

Man skulle tage et nyt efter en byggeteknisk gennemgang af Boesagerskolen: afhjælpning af skimmelsvamp, asbest, indeklima, formaldehyd, radon, udearealer, klassekoefficienter, ombygnings- og vedligeholdsudgifter.

Borgmesteren har udtalt, der bør bygges en ny Lærkeskole placeret, hvor skolen ligger i dag. Jeg går ud fra borgmesterens vurdering skyldes, at det er den korrekte placering, og at vedligehold/ombygning er meningsløst.

Jeg kan oplyse, at jeg har været byggeleder ved udførelsen af nye tage og ombygninger på Lærkeskolen udført for midlerne fra SOLT!

- og så er vi tilbage til overskriften på mit indlæg!

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?