24. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DSB glemmer Kildedal Station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB glemmer Kildedal Station
Debat Egedal - 11. februar 2020 kl. 12:27
Af byrådsmedlem Niels Lindhardt Johansen (K), Egedal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: DSB er ved at se på nye togtider for S-tog på Frederikssundstrækningen.

Der skal være reel 10 minutters drift. Det vil sige faste tider for eksempel 05, 15, 25, 30, 45 og 55. Fantastisk ide, som vi pendlere har efterlyst i mange år.

Det vil gælde for alle stationer, altså på nær den nye station i Vinge og Kildedal Station. Og det er ikke fornuftigt, at Kildedal Station er blevet glemt. Det må der laves om, og Egedal Kommune må gå i spidsen for dette og gøre indsigelse. Også selvom Kildedal Station ligger i Ballerup Kommune.

Hvis der også bliver 10 minutters drift på Kildedal Station som på de andre stationer på strækningen, vil der være samme, faste minuttider på alle stationer. Let at forstå, let at huske. Kildedal er en central station for erhvervsområdet i Smørum, hvor for eksempel Oticon hver dag har utroligt mange pendlere. Og Oticon er ved at udvide med mange nye arbejdspladser. Vi ønsker alle, at flere skal benytte offentlige transport, tog og busser. Det er også i tråd med den nye klimaaftale om 70 procent. CO2-reduktion. Ja, og når toget alligevel kører på skinnerne, kan toget lige så godt stoppe.

Området ved Kildedal Station skal i gang med en byudvikling. Det er en god ide at give den udvikling et skub med 10 minutters drift på stationen. Og endelig er det altså svært at forstå og forklare, at der i hverdagen, hvor der er mange pendlere, studerende etc. og stor afhængighed af S-tog på stationen kun skal være 20 minutters drift, når der er 10 minutters drift i week-enderne med minimal pendling.

Og fra København til Frederikssund »koster« det ét minut; det vil sige en tur på 44 minutter stiger til 45 minutter. Endelig var det faktisk med i grundlaget for Frederikssundstrækningens etablering, at der skulle være 10 minutters drift på alle stationer på linien. Det kan man læse i den daværende resultatkontrakt med DSB.

Kildedal Station skal selvfølgelig have 10 minutters drift, godt for Egedal, godt for DSB, godt for miljøet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?