20. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar til Henrik Haagendrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar til Henrik Haagendrup
Debat Egedal - 26. november 2020 kl. 05:00
Af Frederik Grønlund Scholten, marketingchef hos Teleselskabet 3

Kære Henrik. Tak for dit svar på mit debatindlæg om at give mobilt bredbånd en chance.

Først og fremmest vil jeg gerne anerkende den store frivillige arbejdsindsats, der ligger bag et borger-drevet fiberprojekt. Det er både vigtigt og relevant at sætte fokus på, at mange steder i landet fortsat kæmper med en dårlig internetforbindelse, og ikke mindst at gøre sit for at løse problemet.

Det er derfor vigtigt for mig at nævne, at din og andre borgeres involvering i projektet ikke fremgik af den artikel, som mit oprindelige debatindlæg var en reaktion på. Her udtalte borgmester i Egedal Kommune sig kun om kommunens partnerskab med en enkelt kommerciel aktør.

Men jeres indsats til trods vil der fremover stadig være borgere i Egedal Kommune, som ikke kan eller vil tilsluttes fibernettet. I forlængelse af mit oprindelige debatindlæg er jeg fx blevet kontaktet af flere borgere i kommunen, som kæmper med en dårlig forbindelse, men som er bosat i områder, der ikke er omfattet af fiberprojektet. Dem er vi nu gået i dialog med for at undersøge, om mobilt bredbånd - eventuelt med en ekstra udendørs antenne - kan være løsningen.

For selv om du skriver, at der mange steder i Egedal er utroligt dårlig mobilforbindelse, hvor mobilt bredbånd ikke er en løsning, vil jeg alligevel tillade mig at nævne, at 3 faktisk dækker 92 % af kommunens beboere med en hastighed på min. 20 Mbit/s download. Og at man netop har mulighed for at forstærke signalet yderligere med en udendørs antenne. 20 Mbit/s lyder ikke af meget sammenlignet med fibernet, men Netflix anbefaler bare 5 Mbit/s til streaming i HD-kvalitet.

Jeg håber, mit svar kan kaste lys over hensigten med mit oprindelige indlæg, som netop var en opfordring til at give mobilt bredbånd en chance.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?