5. marts 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Politikere dræber frivillige ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Politikere dræber frivillige ildsjæle
Debat Egedal - 19. februar 2021 kl. 13:50
Af Nikolaj Kannik, Bestyrelsesmedlem, Ølstykke Skytteforening

debat Med frivillige kræfter, og meget lidt bidrag fra Egedal kommune, er der i rå beton lokaler under Toftehøjskolen skabt Danmarks absolut smukkeste skytteforening. Det var derfor en selvfølge for bestyrelsen og medlemmer af Ølstykke Skytteforening at en politisk beslutning om skolelukning ikke vil betyde at foreningens medlemmer igen skulle til lommerne og betale for genhusning.

Nu 2 år efter den politiske beslutning er der konkret ingenting gjort for at genhuse skytteforeningen, og det skaber stor bekymring blandt foreningens mange medlemmer og dens frivillige kræfter. Vi har brugt i hundrede vis af frivillige timer med møder og ide forslag til politikerne og administration uden af det har bragt fremdrift i sagen.

De nuværende faciliteter på Toftehøjskolen har ikke kostet Egedal Kommune 1 kr i drift, udover lys og varme som er brugt på skolens budget, end ikke en toilet rulle har foreningen bedt om til drift.

Politikerne vidste at det ville komme til at koste mange penge, for at reetablere hvad der er skabt af frivillige, inden de tog beslutningen

En stor frygt er at politikeren lukker Ølstykke Skytteforening som forening, og dermed dræber de frivillige kræfter i foreningslivet. Det vil være nødvendigt for foreningen at opsøge ledige tider i faciliteter i andre kommuner på Sjælland og dermed en stor konsekvens for de børn og unge fra Egedal der skal køre ud af kommunen for at dyrke deres idræt!

Når tid er, kommer politikerne sikkert med en undskyldning om hvor mange penge de har sparet kommunens borgere for ved ikke at genhuse skytteforeningen, er beløbet som politikerne melder ud for en genhusning et 2-cifret millionbeløb har dette ikke hold i virkeligheden, og er langt fra en troværdig udmelding fra politikerne !!! Det vil ikke overraske mig, men jeg håber politikerne kan sove om natten efter sådan en udmelding, skulle det komme der til.

Ølstykke Skytteforening har ingen ønsker om at flytte fra lokalerne på Toftehøjskolen, men kommer det til en flytning skal det blot være tilsvarende det vi har skabt i dag hvor vi fortsat vil drifte vores forening.

Hvor længe er det rimeligt at man holder frivillige foreninger hen?

Og er det rimeligt at forenings medlemmer igen skal betale for at etablere Danmarks smukkeste skytteforening?

Hvilke frivillige foreninger står på skud for nedlukning af politikerne i Egedal ?

Politikere stop op, tag beslutning af byråds-agenda og find den rigtige løsning for foreningerne !

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?