22. oktober 2021
Debat1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Om virtuelle byrådsmøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Om virtuelle byrådsmøder
Debat Egedal - 18. november 2020 kl. 08:40
Af Steen Kronby, Teglkær 13, Smørum:

Jeg kan fuldt ud slutte op omkring Christopher Jessens indlæg i Lokalavisen den 11. november omkring at "Egedal byråd sakker bagud i åbenhed".

arrow Læs også: DEBAT Egedal Byråd sakker bagud på åbenhed og det skuffer

Dette skal ses både i forhold til beslutningen omkring at stoppe livestreaming af byrådsmøderne, men også i andre sager, hvor kommunen først indkalder til borgermøder, når beslutningerne er truffet og derfor ingen effekt har.

Man kan kun undre sig over, at et flertal i byrådet kan stemme nej til Lokallistens forslag omkring, at livestreame byrådsmøderne, både set i lyset af, at vi grundet Covid-19 situationen, på ingen måde, som borger, har mulighed for at deltage i byrådsmøderne på anden måde, end hvis byrådet gør det virtuelt.

Som borger kan man også kun undre sig over Ib Sørensens, fra Socialdemokratiet, kommentar: "Det er her vi skal drøfte sager og træffe beslutninger, uden det skal lyde forkert, så skal det ikke være et slags borgermøde".

Med henvisning til lov om kommunernes styrelse § 10:

"Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan bestemme, at en sag skal behandles for lukkede døre, når dette findes nødvendigt på grund af sagens beskaffenhed. Spørgsmålet om, hvorvidt en sag giver grundlag for dørlukning, forhandles for lukkede døre, hvis dette bestemmes af kommunalbestyrelsen eller formanden."

Det betyder at alle byrådsmøder som udgangspunkt skal være offentligt tilgængelige, men da vi grundet de nuværende situation, ikke må komme fysisk til møderne, vil det klæde Egedal byråd at stille en virtual adgang til rådighed for de borgere, der ønsker at være tilhører til byrådsmøderne, hvilket man også gør i størstedelen af de øvrige danske kommuner.

Så dette er et spørgsmål om, at Egedal byråd ikke overholder kommunestyrelsesloven, hvis de ikke giver adgang til byrådsmøderne. Charlotte Haagendrup fra de konservative, siger "Byrådssalen er et seriøst rum", men bliver det mindre seriøst, fordi man giver borgerne virtuel adgang til retmæssigt at overvære møderne virtuelt.

Ved at skubbe en beslutning til det næste byråd, altså januar 2022, er vi forhåbentligt er kommet over Covid-19, og borgerne derfor kan møde op til møderne fysisk. Man kunne jo så overveje, at man af hensyn til borgere, som af fysiske årsager ikke har mulighed for - eller har svært at komme til byrådsmøderne, generelt skulle have mulighed for at overvære møderne virtuelt - også i fremtiden.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?