19. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Landets bedste kommune forsømmer sine svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Landets bedste kommune forsømmer sine svageste
Debat Egedal - 12. maj 2021 kl. 10:58
Af Sarah Ahola, Dannebrogsvej 5, Ølstykke

»Et godt samfund skal kendes på, hvordan det behandler dets svageste medlemmer«. Det er ikke blot et smukt idealistisk citat, men bør også være en rimelig og opnåelig målsætning for en ellers velfungerende og ressourcestærk kommune som Egedal.

Fornylig blev Egedal Kommune ifølge en undersøgelse, som en boligportal står bag, kåret til at være Danmarks bedste kommune. Kort forinden havde kommunens borgmester ligeledes udtalt i et interview til SN.dk, at Egedal »både rummer en sund økonomi, gode daginstitutioner, skoler hvor karaktergennemsnittet vokser hver eneste år, gode rammer for vores erhvervsliv og nogle af landets mest ressourcestærke borgere.«

Men i selvsamme »Danmarks bedste Egedal« sidder der mange familier, hvis børn er enten handicappede eller har andre særlige behov, som ikke får tilnærmelsesvis den hjælp, de har brug for, eller for den sags skyld krav på.

Den landsdækkende bevægelse #enmillionstemmer havde i forbindelse med julemåneden en julekalender, hvor der hver dag blev præsenteret en beretning fra en familie i en sårbar position. Familier der havde oplevet store svigt fra det kommunale sikkerhedsnet.

2 ud af 24 af disse beretninger var fra Egedal Kommune. Danmarks bedste Egedal. Og det er ikke de eneste beretninger fra Egedal, der er blevet offentliggjort på #enmillionstemmer.

Og disse fortællinger er fra de familier, der får deres historier fortalt. Derudover er der også alle dem, der ikke har overskuddet til det. Deres historier forbliver tavse og gemte. Dette kan af samme grund ikke siges nok, ikke gentages nok.

Jeg har ad flere omgange forsøgt at få vores borgmester i tale omkring dette problem. Både via pop-up møder, online borger dialogmøder og mails. Det er ikke en nem samtale, det ved jeg, og der er ikke de lette bekvemme løsninger man får de bedste avisoverskrifter fra. Det er en samtale, vi skal have, ikke fordi den er let, men fordi den er nødvendig - og fordi vi åbenbart er den bedste, rigeste, gladeste og mest ressourcestærke kommune.

Hvis det ikke er mangel på ressourcer for at kunne hjælpe de familier, børn og unge, der har brug for hjælpen, hvad er det så? Mangel på vilje?

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?