28. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Invitation til handicappede og pårørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Invitation til handicappede og pårørende
Debat Egedal - 28. juli 2021 kl. 09:10
Af Christine Brockdorf, kommunaldirektør, Egedal Kommune:
arrow Læs også: Kommunaldirektør om handicap-området: 'Det kan vi godt gøre bedre'

Kære borger med handicap, forældre til børn med handicap samt pårørende til handicappede i Egedal.

Der er lige nu desværre rigtig mange negative tilkendegivelser om vores opgaveløsning på handicapområdet i Egedal. Dette til trods for, at vi har medarbejdere på området, der hver dag gør, hvad de kan for at give den bedste og mest korrekte rådgivning og vejledning efter den lovgivning, vi forvalter.

I Egedal har byrådet gennem de seneste år tildelt rigtig mange flere penge til netop handicapområdet. Det samlede budget på handicapområdet er på mange hundreder millioner.

Ved sidste års budgetaftale bevilgede byrådet otte millioner kroner yderligere, og i år afsættes der yderligere 29 millioner til området.

Det er en meget flot prioritering fra byrådets side, men det gør det ikke alene. For ansvaret for at udmønte pengene, så de ud fra den gældende lovgivning kommer jer som borgere mest muligt til gav, er nemlig mit.

Det er min opgave at sikre, at de mange hundreder millioner, som byrådet hver år giver til handicapområdet, anvendes, så flest mulige får den kompensation og hjælp, som der er behov for. Det er min opgave at sikre, at vi alle som medarbejdere i Egedal Kommune har en tilgang til den enkelte borger - handicappet eller ej - der sikrer, at forståelse og anerkendelse er den primære oplevelse. Også selvom man måske ikke præcis har fået det man ønskede sig allermest.

Jeg vil derfor gerne invitere jer, der er pårørende, eller selv er handicappede, til at mødes med mig og de øvrige ansvarlige i forvaltningen.

Jeg vil gerne sikre, at vi gennem dialog får en samlet forståelse for, hvordan vi i fællesskab kan løfte opgaven inden for de lovgivningsmæssige og økonomiske rammer, vi har.

Hvad er det for procedurer og tilgange, I ser, at vi kan gøre anderledes? Og hvad kan vi gøre for at sikre, at verdens bedste hverdag også bliver til virkelighed for jer, der er handicappede, og jer, der er pårørende. Kort sagt vil jeg rigtig gerne have en åben og saglig dialog, så vi kan lære af jeres erfaringer, og sammen løfte opgaverne endnu bedre i fremtiden.

Mødet holdes 30. august klokken 17.30-20.00 i byrådssalen på Egedal Rådhus. Du kan tilmelde dig på mail Socialservice@egekom.dk

Det er nødvendigt med tilmelding på grund af eventuelle corona-restriktioner.

Når du tilmelder dig, må du meget gerne skrive, om du selv er den, der har handicap, eller om du er pårørende - og i givet fald til et barn eller voksen. Dette for at sikre, at vi kan dele arrangementet i to, hvis vi bliver for mange.

Jeg håber, at du har lyst og mulighed for at møde op og vil bidrage med dine erfaringer, så vi sammen kan løfte opgaverne bedre fremover.

arrow Socialrådgivere: Brug for en seriøs dialog med medarbejderne
28. juli 2021 kl. 06:04 Opdateret: kl. 13:23
arrow Pårørende: Vi står uden sagsbehandler
28. juli 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 13:23
Stemmer du til kommunalvalget i år?