20. september 2021
Debat1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Handicap-området skal væk fra kommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Handicap-området skal væk fra kommunerne
Debat Egedal - 28. juli 2021 kl. 13:05
Af Mette Thiesen, medlem af Folketinget, handicapordfører, Nye Borgerlige:

Forleden kunne man her i Lokalavisen læse om, hvordan Gitte Lund fra Smørum står helt alene med sin hjerneskadede søn Loke og føler sig magtesløs. Gitte føler, at Egedal Kommune svigter hende og Loke.

arrow Læs også: Læserbrev: Medarbejderflugt fra Egedal

Uden at gå ind i den konkrete sag kan jeg sige, at jeg - siden jeg blev folkevalgt - har mødt mange, der har et barn eller et andet familiemedlem med handicap eller nedsatte funktionsevner.

Fælles for næsten dem alle er, at de på ulykkelig vis bliver svigtet af systemet, hvor kommunerne træffer mange forkerte eller direkte uretmæssige afgørelser.

Derfor har vi i Nye Borgerlige stillet forslag om en retfærdig socialpolitik ved at indføre en kompensationsordning til borgerne for kommunernes sagsbehandlingsfejl og fristoverskridelser.

Vi har også støttet borgerforslaget fra #enmillionstemmer om, at handicapområdet skal væk fra kommunerne. For der er i den grad behov for at få retfærdigheden og retssikkerheden tilbage på området.

Desværre mener et flertal af politikerne på Christiansborg, at kommunerne fortsat skal håndtere handicapområdet, hvilket er trist og uforståeligt.

For kommunerne laver fejl i ekstremt mange sager, sagsbehandlingstiderne er lange, og fristerne overskrides rutinemæssigt. Jeg og Nye Borgerlige mener, at der er brug for nytænkning, så vi kan skabe en retfærdig socialpolitik.

Vi foreslår et nationalt fagligt råd, som skal have ansvaret for at tildele hjælp og ydelser. Det skal finansieres af staten - og dermed tages væk fra den kommunale kassetænkning.

De vilkår, der gælder for støtte og hjælp, skal være de samme for det enkelte menneske med handicap, uanset om man bor i Smørum eller Sæby.

Og hvis man flytter hen over en kommunegrænse, skal man kunne tage sin hjælp med sig og ikke starte forfra med at søge igen i den nye kommune.

Mennesker med handicap fortjener retssikkerhed. At blive set som et menneske - og ikke en sag i bunken. Jeg kæmper videre for at få mennesker med handicap fri af kommunernes klør.

Synes du, at kommunen er der for dig?