17. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ganløse Foreningshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ganløse Foreningshus
Debat Egedal - 24. februar 2021 kl. 07:05
Af Anne Hjælmsø, Enghøjvej 46, Ganløse:

Vi tager medansvar for trivsel og fællesskaber i Ganløse og omegn, og vi ønsker at kunne købe Liselund stuehus, så vi kan skabe et fristed midt i byen. Et foreningshus, hvor sport, kultur, frivillighed, foreninger og grupper kan være.
Huset som et bankende hjerte midt i byen, der kan rumme småbørn, unge, børnefamilier, gamle – om de interesser, som man holder af at kunne dyrke i sin egen landsby. Det er normalt, at byer har et fælleshus, som kommunen driver.

”Klubben” på Liselund var indtil for nylig et elsket sted med den rette ånd for børn og unge. Liselund gav genlyd af glade børnestemmer, leg og hygge lige der i midten af Ganløse - synligt og glædeligt.
Men nu er børnene blevet flyttet til skolen. Det kan ikke gøres om. Dog er rammerne, stuehuset og den grønne have endnu en del af en større helhed i byen, hvor man kommer dagligt.

Ganløse-husstandene har tidligere samlet omkring 1000 underskrifter ind for at bevare Liselund som børnenes og de unges sted. Vi blev ikke hørt.
Borgerne bad så kommunen om at få lov til at overtage huset, så vi ved hjælp af frivillige hænder kunne renovere det og skabe et foreningshus for alle. Men Politikerne vil sætte Liselund til salg.
Det eneste, vi kan gøre, er så at byde på huset.

Derfor er foreningen, Ganløse Foreningshus blevet dannet med en bestyrelse bestående af foreninger og borgere.Vi tager ansvar.
Og vi inviterer personer, foreninger og virksomheder til at købe en eller flere anparter af 1000 kroner!
Vi har travlt, for Egedal kommune sætter om få uger Liselund stuehus til salg. Vi vil byde på huset – og håber, at politikerne vil honorere deres egne borgere.

Uden fællesskab er den enkelte person hjælpeløst udsat. Derfor skal vi huske på det fundamentale, at vi er forbundne med hinanden og skal have mulighed for at kunne samles.
Hvis huset sælges til fremmede, er det for sent at erkende at byrummet blev beskåret, at der måske opføres et højt plankeværk omkring haven, og at Liselund stuehus ikke eksisterer for os længere, fordi det blev solgt til en investor.

Vi skal være vågne nu. Det er vores sidste chance for at kunne skabe Ganløse Foreningshus i Liselund.
Trivsel er noget, man skaber. Vær med til at skabe Foreningshuset i Liselund. Se www.foreningshus.dk, Facebook: Ganløse Foreningshus.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?