18. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Biodiversitetshaver på kommunal jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Biodiversitetshaver på kommunal jord
Debat Egedal - 19. april 2021 kl. 13:21

Ulrik John Nielsen Lokallisten Ny Egedal

Lokallisten Ny Egedal gik til sidste års budgetforhandlinger med et stort ønske om at fremme biodiversiteten i kommunen, hvilket udmundede i, at kampagnen 'Vild med Egedal' blev skudt i gang.

Nu nærmer varmen sig, og tiden til at sætte mere turbo på dette projekt. Derfor vil vi gerne opfordre til at kommunens materielgårds afdelinger på dette område tænker ud af boksen på, hvad der kunne gøres.

Vi vil også meget gerne selv byde ind med nogle ideer.

En ide kunne være at lave biodiversitetshaver ved for eksempel Ganløse Bibliotek, Slagslunde og Ledøje gadekære. Ved rådhuset og ved enkesædet i Stenløse samt i Byparken i Ølstykke samt andre områder rundt om i kommunen.

Biodiversitetshaver kunne være med mindre, smukke beplantede felter i græsset eller plante-kasser/kummer.

De kunne beplantes med digitalis, rød solhat, katteurt, lavendel, russisk salvie og så videre. Beplantet med forskellige stauder, som rølliger, stormhat, allium, høstanemoner, gåse-urt, akeleje, storkenæb og mange flere, der tiltrækker alle slags insekter, sommerfugle m.m.

Og man kunne også pifte det hele op med smukke dekorative vandfade og stentrug. Eventuelt med åkander i vandet og andre vandplanter.

Sidst men ikke mindst kunne der opsættes sjove kreative insekthoteller eller andet i samarbejde med skolerne og kreative borgere.

Disse biodiversitetshaver kan så nydes af alle, og de grønne områder, der piftes op, vil inspirere til at tænke biodiversitet.

I den forbindelse har det for Lokallisten Ny Egedal været både sjovt og dejligt at opleve, hvor stor respons, vi har fået fra borgere efter uddeling af vores frøposer.

Tilbagemeldinger om, at de nu selv vil gå i gang hjemme, og at flere vil gå all-in på projektet. Biodiversitet i egne haver eller i krukker på altaner/terrasser.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?