28. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Åbent brev til centerchef for socialområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Åbent brev til centerchef for socialområdet
Debat Egedal - 31. juli 2021 kl. 06:13
Af LEV Egedal, v. formand Birgitte Wacher, Smørum:

Kære Tine Vesterby Sørensen

arrow Læs også: DEBAT: Hvor er formanden?

Mange tak for din invitation til at stå ansigt til ansigt med borgere med handicap og pårørende den 30. august 2021 på Egedal rådhus.

Vi fra Landsforeningen LEV lokalkredsen Egedal byder dig velkommen til Egedal Kommune. Først og fremmest ønsker vi dig tillykke med din nye stilling som centerchef for socialområdet.

Vi værdsætter din håndsrækning og dit mod til at stå frem. Vi håber for fremtiden, at vi som pårørende til borgere med udviklingshandicap bliver mødt med respekt, ligeværdighed, anerkendelse og retssikkerhed. Det gælder både ved det direkte møde og jeres omtale af os på rådhuset.

Ønsker du oprigtigt en viden om "den sande tilstand på handicapområdet i Egedal kommune", og vil du lægge ører til barske kendsgerninger fra hverdagslivet som borger med udviklingshandicap og som pårørende i Egedal Kommune? Så beder vi om din forsikring for, at vores medlemmer ikke frygter at blive udsat for repressalier, når vi taler højt og ytrer os offentligt.

At vores medlemmer ikke oplever trusler og effektuering af: fratagelse af forældremyndighed, værgemål, tvangsfjernelse af vores børn, tabt arbejdsfortjeneste, aflastning, ledsagelse samt indskrænkning af specialiserede sociale ydelser, skole, fritid, beskæftigelse og behandling.

Nogle pårørende til borgere med udviklingshandicap i Egdal kommune, er så hårdt ramt af manglende nødvendig handicap kompensation, at de ikke har mulighed for at fortælle andre om "den sande tilstand", at de ikke kan klage over Egedal kommunens afgørelser, at de ikke kan tage imod din invitation. Vi foreslår derfor:

Mød borgere og pårørende til borgere med udviklingshandicap den 30. august på Egedal rådhus. Hvis vores medlemmer ikke har grund til at frygte repressalier.

Hvis vi reelt bliver aflastet og løst fra nødvendige handicap kompenserende opgave på bopælen. Hvis vi alternativt kan deltage aktivt virtuelt. Hvis voksne borgere med udviklingshandicap reelt har handicapledsager og handicapbefordring til rådighed.

Og i øvrigt ikke kan bruge Nem-ID, modtager invitationen og information med brevpost fra Egedal kommune. I stedet for at være afhængig af omtale i Lokalavisen Egedal.

Vi fra Landsforeningen LEV lokalkredsen Egedal, ser frem til ny positiv dialog med Egedal kommune og forhåbentlig at kan tage imod din invitation til mødet den 30. august 2021.

arrow DEBAT: Svigt af vores medmennesker
29. juli 2021 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:08
arrow 2020 var kommunalt møg-år: Flere fejl og medarbejderflugt
28. juli 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 13:23
Stemmer du til kommunalvalget i år?