21. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre samarbejde og forældreindflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre samarbejde og forældreindflydelse
Debat Egedal - 29. oktober 2017 kl. 17:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Kandidat for R til KV17 Helle Anna Elisabeth Nielsen, Klokkesvinget 1, Buresø, 3550 Slangerup, skriver

Egedal: Et tæt samarbejde mellem forældre og pædagoger forudsætter en ligeværdig dialog, der hviler på en gensidig forståelse og respekt for hinandens kompetencer.

Jeg tror, den opstår der, hvor forældrene som udgangspunkt anerkendes som eksperter i deres egne børn og pædagogerne i »børne-flokken«. Hvert barn er forskelligt og det kræver en god dialog og tid til samme.

Det er særligt vigtigt i tilfælde hvor barnet har særlige behov. Det er også vigtigt, at forældrene føler et ejerskab til den institution, deres barn skal vokse op og inkluderes i fællesskabet i - et fælleskab, som består af både voksne og børn, og som familierne mødes i og omkring.

Et ejerskab opstår når forældrene har indflydelse på deres børns hverdag. Engagement og indflydelse følges ad og smitter af på vores børns trivsel og glæde ved deres hverdag.

Derfor skal vi give institutionerne tilbage til forældrene. Vi skal decentralisere beslutningskompetence til lokale forældreråd og lade pengene, der i dag går til mellemledere på rådhuset, komme tilbage og arbejde på »gulvet« i institutionerne.

Jeg vil arbejde på at få indført en ny børnepolitik i Egedal - en børnepolitik der skabes i samarbejde med forældrene til Egedals børn - og ikke »udtænkes« på rådhuset. Fremtiden skaber vi i fællesskab.