22. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anstændighed overfor »hjemmepasserne«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anstændighed overfor »hjemmepasserne«
Debat Egedal - 04. december 2018 kl. 15:05
Af Formand for Egedal Radikale Venstre Jørgen Guldborg, Æblevangen 116, 2765 Smørum, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Ved byrådets beslutning af Budget 2019 blev tilskuddet til hjemmepasserne (forældre der passer eget barn i hjemmet) kraftigt beskåret. Egedal Radikale Venstre er med i budgetforliget, og vi vedstår vores andel i den nævnte besparelse. Det var dog ikke med vores bedste vilje, men der gives og tages i en budgetforhandling.

Hvad næppe et eneste byrådsmedlem var bekendt med, var de afledte konsekvenser for de forældre, der er omfattet af ordningen. Nemlig, at det er med virkning fra den 1. januar 2019.

Forældretilskuddet gives for et år ad gangen. Sund fornuft, da den enkelte familie kan lægge budget herefter, samt planlægge andre praktiske tiltag. Så det havde også været sund fornuft og almindelig anstændighed, at lade bevillingen løbe ud, og ikke give en urimelig kort tidsfrist (1. januar 2019) til de berørte forældre. På sidste byrådsmøde, gjorde en forælder under spørgetiden opmærksom på den korte tidsfrist med blandt andet bemærkningen »Jeg har taget orlov fra mit arbejde«, underforstået, for den periode pågældende har fået bevilget tilskud i.

Det er en særlig situation hjemmepasserne er bragt i. Til forskel fra de forældre, der benytter sig af kommunale pasningstilbud.

Egedal Radikale Venstre vil arbejde for, at byrådet vil tilslutte sig et forslag om at respektere den tidsramme, nuværende forældre er omfattet af, således at bevillinger om tilskud før budgetvedtagelsen for 2019 kan løbe ud efter den takst, familien har planlagt efter.