5. juli 2020
05DGO Lyngby Rådhus truende skyer (3)
Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Teknokrater på rådhuset: Styr jer!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Teknokrater på rådhuset: Styr jer!
Debat Det Grønne Område - 07. maj 2020 kl. 08:00
Af Niels Friderichsen, Høstvej 4, Kgs. Lyngby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Åbent brev til Lyngby-Taarbæks borgere:

Vi har lige fået at vide i dag til morgen den 1. maj, at Lyngby-Taarbæk Kommune har givet dispensation til, at man kan fælde ca. 50 egetræer, der kun er 50 år gamle, som derfor er i deres ungdoms vår, og som kan leve i århundreder - hvis de får lov!

De er en del af hele DTU, som fremsynede og beåndede arkitekter havde som vision for DTU, da de planlagde denne store opgave for 50 år siden, og som er blevet et af Danmarks arkitektoniske hovedværker.

Vi er dybt rystede sammen med Landsforeningen for Bygnings- og Landskabs Kultur over, at Lyngby-Taarbæk Kommune bare tillader sig at gøre dette uden at høre borgerne, uden at behandle det i i Byplanudvalget og med en stribe af organisationer, som også er imod denne vandalisme, og som bryder en lang linje af flotte træer, der netop understreger, at DTU er en oase midt i en skov.

Nu må I styre jer, alle I teknokrater på rådhuset, som ikke har fornemmelse for de tanker, som ligger bag ved kommunens udvikling. I kan kun lave mastodontagtige kolosser som ved Sorgenfri Station og flere og flere og større og større veje, som bare kvaser os beboere i området. Nu må vi bede jer holde op.

Ah, hvor vi savner en stadsarkitekt.

Vi er mange, der har protesteret fra Lundtofte Borgerforening, Bygningskulturforeningen i Lyngby, Hans Nielsen fra Naturfredningsfreningen, GHB arkitekter og mange flere - også privatpersoner.

Hvad har I gang i oppe i Lyngby-Taarbæk Kommunes forvaltning med kommunaldirektør Søren Hansen i spidsen, og hvorfor er der ikke en stribe af politikere, der gør anskrig overfor dette?

Det er hån mod tidligere tiders arkitekter og byplanlæggere og mange nutidige følsomme arkitekter.

Hvor vi savner en stadsarkitekt af rette støbning og følsomhed.

Niels Friderichsen er bestyrelsesmedlem i Historisk Topografisk Selskab i Kgs Lyngby, i Bygningsfredningsforeningen for Lyngby, i Lindegaardens fondsbestyrelse og formand for Bondebylauget i Kgs. Lyngby

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?