20. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lyngby centrum har fået endnu en øjebæ - Andersen & Martini-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lyngby centrum har fået endnu en øjebæ - Andersen & Martini-grunden
Debat Det Grønne Område - 17. august 2020 kl. 17:30
Af Ole Vedel, Toftegærdet 13A, Kgs. Lyngby

Byggeriet på Martinigrunden, Lyngby Hovedgade 63 m.fl. skrider hastigt frem og er snart færdigt. Men...

I uge 32 skrev Sten Langvad fra Bygningskultur Foreningen et fint læserbrev om byggeriet på Martinigrunden. Hans hovedbudskab er, at kommunen selv har medvirket til det kedelige arkitektoniske resultat, da de har givet bygherren (KPC) helt ekstraordinære begunstigelser med hensyn til grundens udnyttelse. Ja - det er nok en plausibel forklaring på miseren, men hvad er der gået galt i sagsbehandlingen på Rådhuset?- og hvordan kan vi blive klogere og undgå disse misfostre i fremtiden?

Som Sten påpeger, er byggeriet opført med en for høj bebyggelsesprocent. Fem etager med høj stueetage.

Til forretningerne. Det medfører et byggeri, der er markant højere end nabobygningerne. Byggeriet er opført med for mange etagemeter - og med friareal placeret på 1. sal! Dette giver store gener for de omkringboende - store skyggegener for beboerne i Frem og indsigtsgener fra 'legeplads/friarealer' placeret på 1. sal, ca. 5 meter over terræn. Jeg vil påstå, at byggeriet på ingen måde er tilpasset i de eksisterende fysiske forhold ej heller Lyngby Hovedgades unikke udtryk. Og der er på ingen måde tale om byggeri i høj arkitektonisk kvalitet - det kan l ikke være bekendt! DET ER SIMPELHEN FOR DÅRLIGT!

Hvis man ser tilbage i Byplanudvalgets referater, får man indtryk af et meget uskønt sagsforløb. Forvaltningen/Byplanafdelingen gør på et meget tidligt tidspunkt opmærksom på, at rammebetingelserne i den gældende Kommuneplan for området er en bebyggelsesprocent på max. 110. Ikke desto mindre

arbejder byplanudvalget videre med planer om byggeri på Martinigrunden med en bebyggelsesprocent på 260. Dette på trods af deres egen godkendelse af de gældende rammer i Kommuneplanen. Det ender med, at politikerne bliver enige om en bebyggelsesprocent på 200. En meget høj bebyggelsesprocent for et byggeri i 'den gamle Lyngby Hovedgade' med dens enestående fremtræden.

Byplanafdelingen i kommunen har givet politikerne en fin rådgivning i sagsforløbet, men politikerne har

helt tilsidesat denne rådgivning - hvorfor ved jeg ikke - men det er skræmmende, at de folkevalgte her i LTK ikke lytter til professionel rådgivning, men kun til byggespekulanterne som Sten skriver i sit indlæg.

Vi mangler virkelig en faglig 'headmaster' her i kommunen, der i dialog med alle interessenter kan være med til at fastlægge de overordnet retningslinjer i den fysiske planlægning, og få sammenhæng mellem nyt og gammelt.

Vi må håbe, at der sker noget inden kommunalbestyrelsen vedtager nye rammer i Kommuneplanen og nye lokalplaner, der helt smadrer Lyngby bymidte.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?