5. august 2020
Skovdal & Skovdal/colourbox.com//colourbox.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kommunen har bevidst trukket sag i langdrag - borgmester afviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kommunen har bevidst trukket sag i langdrag - borgmester afviser
Debat Det Grønne Område - 10. januar 2020 kl. 08:00
Af Knud Haugmark, formand, Skelhøjvej 25 og Skelhøjvej 18-40, Kgs. Lyngby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære borgmester.

Tak for dit svar, hvor du afviser at holde et kort møde om vores private Skelhøjvejs tilstand efter, at Vestforbrænding for flere år siden har opgravet den og derefter nødtørftigt lappet belægningen sammen igen.
Vi mener bestemt, at der er behov for et møde, da Vejdirektoratet jo har afgjort, at sagsbehandlingen i kommunen har været lovstridig på flere punkter.

Der er endda kommet en skrivelse fra dit eget kontor, der i strid men forvaltningsloven påstod, at kommunens afgørelser i sagen om vores vej ikke kunne betragtes som en forvaltningsmæssig afgørelse og derfor ikke kunne påklages og at vejsynsrapporten ikke skulle journaliseres. Begge dele er i strid med sandheden.

Vi har trods løfter ikke fået aktindsigt i denne rapport. Må jeg minde om, at aktindsigtsbegæringer skal besvares inden for ti dage.
Vi har behov for at vide, om du for eksempel har indskærpet over for forvaltningen, at den skal overholde forvaltningsloven, og at det er et alvorligt brud på god forvaltningsskik at stikke borgerne blår i øjnene vedr. sagen om retablering af vores vej.
Vi har også behov for at høre fra din egen mund, hvad du har tænkt dig at gøre som øverste chef for forvaltningen for, at sagen snart kommer til afslutning, så vi kan gå videre med klagen til ombudsmanden eller domstolene.

Vi er temmelig godt forsikrede i denne sidste sammenhæng, og mener ikke, at vi skal hænge på store ekstra vedligeholdelsesudgifter mange år frem, bare fordi at det kommunalt ejede Vestforbrænding ikke har opfyldt sine forpligtelser til at retablere vejen, som den var før overgrebene fra deres side.
Vejmyndigheden, kommunen, der har interesser i Vestforbrænding, vender det blinde øje til og forsøger helt bevidst at trække sagen i langdrag, muligvis for at køre os trætte.

Hvis ikke jeg havde erfaring med sagsbehandling og havde vundet adskillige sager ved ombudsmanden om bl.a. aktindsigt, så havde kommunen sikkert haft held til at slippe for at retablere vores vej, og man kan let argumentere for, at kommunen ikke har overholdt forvaltningslovens regler om vejledningspligt.
Tvært imod har man vildledt borgerne for at få dem til at opgive deres lovsikrede rettigheder. Dette er meget, meget alvorligt.

Har borgmesteren foretaget sig noget som helst for at sikre, at dette stopper øjeblikkeligt, da det kan være bare et enkelt eksempel på en syg forvaltningskultur, der har udviklet sig på rådhuset?

Hvis du ikke vil holde et møde med os om denne sag, så skal vi med et gengældt ønske om en glædelig jul udbede os konkrete svar på de ovenfor anførte svar.

Med venlig hilsen og på vegne af Skelhøjvej 25 og Skelhøjvej 18-40.

PS: Jeg er uforstående over for, at du ikke mener at kunne ændre en forvaltningsafgørelse, der er foretaget på et lovstridigt grundlag. Er du ikke den øverste ansvarlige for forvaltningen og garanten for, at man holder sig inden for lovens rammer?

Svar fra borgmesteren

Kære Knud Haugmark.

Det er dybt beklageligt, at der har været fejl i sagsbehandlingen, hvilket jeg naturligvis følger op på, så at vi kan lære af forløbet.

På baggrund af hjemvisningen skal forvaltningen nu genbehandle den konkrete sag. Når der er sket, har jeg som skrevet i brevet tilbudt at mødes, hvis I fortsat har behov herfor. Jeg har dermed ikke afvist at mødes med jer. Jeg finder det dog hensigtsmæssigt, at forvaltningen først kigger på sagen igen.

At jeg som borgmester ikke kan bestemme indholdet i en konkret afgørelse er helt korrekt. Men jeg kan se på proces og forløb - hvilket jeg allerede har igangsat - ligesom jeg har bedt forvaltningen om en redegørelse for den lange sagsbehandlingstid i forhold til aktindsigten.

Afslutningsvis vil jeg understrege, at vi som kommune ingen interesse i at ‘lade Vestforbrænding slippe billigt’ - fordi vi er medejere. Vores ejerandel er beskeden, og vi har - præcis som I - en klar interesse i, at vejene efterlades i ordentlig stand efter deres arbejder. Nu afventer jeg, at forvaltningen har set på sagen igen - tilbuddet om et efterfølgende møde står naturligvis stadig ved magt, idet jeg gerne drøfter forløbet.

De bedste hilsener og ønsker og en glædelig jul og et godt nytår

Sofia Osmani,
borgmester

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?